ΑρχικήinetMicrosoft: Ήρθε το τέλος του Internet Explorer στα Windows 10

Microsoft: Ήρθε το τέλος του Internet Explorer στα Windows 10

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση των Windows 10 τον Ιανουάριο στην έδρα της Microsoft στο Redmond, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Internet Explorer θα αντικατασταθεί με ένα εντελώς νέο πρόγραμμα περιήγησης όταν το νέο λειτουργικό σύστημα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το έτος.Internet explorer

Ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι το νέο πρόγραμμα περιήγησης Spartan θα συνυπάρχει με τον γνωστό σε όλους μας Internet Explorer, η εταιρεία μάλλον έχει αποφασίσει ότι με τα Windows 10 έρχεται και το τέλος του Internet Explorer όπως αναφέρει το The Verge.

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Microsoft Chris Capossela επιβεβαίωσε ότι το όνομα Spartan μπορεί και να αλλάξει, και ότι η εταιρεία είναι σε συνεχή αναζήτηση, εμπλέκοντας ακόμα και τους χρήστες του Google Chrome για να ανακαλύψει ένα εμπορικό σήμα της Microsoft που θα είναι ελκυστικό για όλους, ανεξάρτητα από την εφαρμογή που χρησιμοποιούν.

Το πρόγραμμα περιήγησης Spartan, θα είναι διαθέσιμο σαν μια σύγχρονη εφαρμογή για υπολογιστές, tablets, και smartphones, θα προσφέρεται παράλληλα με Internet Explorer σε έναν αριθμό εκδόσεων των Windows, πιθανότατα στις εκδόσεις Enterprise, όπου θα υπάρχουν ζητήματα συμβατότητας με εσωτερικά ανεπτυγμένες εφαρμογές.

Αλλά για όλα τα άλλα Windows 10 όμως, ο browser Spartan θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Internet Explorer, δίνοντας έτσι στον τελικό χρήστη ένα λειτουργικό σύστημα όχι μόνο με ένα νέο περιβάλλον, αλλά και με νέες εφαρμογές και ανανεωμένα χαρακτηριστικά.

Με αυτή την κίνηση η Microsoft φαίνεται να επιθυμεί να καταπολεμήσει την αρνητική αντίληψη που έχει καθιερωθεί για τον Internet Explοrer. Νέο λειτουργικό μετά την “τούμπα” των Windows 8-8.1, και νέο πρόγραμμα περιήγησης, μένει να δούμε την απήχηση του αγοραστικού κοινού στα σχέδια της Microsoft.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS