ΑρχικήsecurityΟ φρουρός της Google - Γνωρίστε την Cyber Warrior Princess

Ο φρουρός της Google – Γνωρίστε την Cyber Warrior Princess

GoogleΣτα παραμύθια μέχρι τώρα ξέραμε πως η πριγκίπισσα είναι αυτή που συνήθως χρειάζεται προστασία. Θα εκπλαγείτε μαθαίνοντας πως στα κεντρικά γραφεία της Google εκεί στη μακρινή Silicon Valley, η πριγκίπισσα είναι εκείνη που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του «κάστρου».

Η Parisa Tabriz, μόλις στα 31 της χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει, πιθανότατα τον πιο κολακευτικό τίτλο στο engineering – “Google Security Princess.”

Αρμοδιότητά της ; Να διεισδύει στον πιο δημοφιλή web browser στον πλανήτη και να εντοπίζει ευπάθειες προτού την προλάβουν οι “blackhats”.

Για να εξουδετερώσει όμως τους εισβολείς της Google η Tabriz θα πρέπει πρώτα να σκέφτεται σαν κι αυτούς.

Σ’ αυτή την επική «μάχη» στον κυβερνοχώρο, τα δεδομένα ενός δισεκατομμυρίου χρηστών Chrome κρέμονται στο κενό κι η μαχητής Parisa, δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο.

«Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι ο τίτλος της δουλειάς μου ήταν ‘Information Security Engineer’ και τον έβρισκα κάπως βαρετό και ανούσιο» μας λέει η Tabriz.

«Γι’ αυτό τον λόγο το άλλαξα σε ‘Security Princess’ που είναι πιο πιασάρικο.»

Αν ρίξετε μια ματιά στο line-up του προσωπικού ασφαλείας της Google θα δείτε πως οι γυναίκες είναι αρκετά σπάνιες. Η Tabriz παραδέχεται πως υπάρχει μια έκδηλη φυλετική ανισορροπία στη Silicon Valley, όμως αυτή τη φορά όλοι έχουν μείνει άναυδοι.

«H Google εξαρτάται απ’ τους χρήστες που της εμπιστεύονται τα δεδομένα τους, αν δεν μπορούμε να τα προστατέψουμε, δεν έχουμε πια επιχείρηση.»

Το cybercrime έχει προχωρήσει πολύ την τελευταία δεκαετία. Η μεγαλύτερη όμως ανησυχία της Tabriz είναι αυτοί οι οποίοι εντοπίζουν bugs στο software της Google και πουλούν τις πληροφορίες σε κυβερνήσεις ή εγκληματίες.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα η εταιρία έχει δημιουργήσει το ‘Vulnerability Rewards Program’ που ανταμείβει από 100 έως 20.000$, όποιον εντοπίσει δυσλειτουργίες.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS