ΑρχικήinetΠαραδόσεις προϊόντων με ...drones από την Amazon!

Παραδόσεις προϊόντων με …drones από την Amazon!

H Amazon θα κάνει παραδόσεις με drones –  Εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια από τις αμερικανικές αρχές

Εντονη είναι η ανησυχία του κοινού για την ασφάλεια αλλά και για την προστασία προσωπικών δεδομένων λόγω ενδεχόμενης απώλειας δεμάτων

Amazon

Έγκριση από τις ελεγκτικές αρχές στις ΗΠΑ έλαβε η αμερικανική εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου Amazon, προκειμένου να ξεκινήσει παραδόσεις προϊόντων με μίνι μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το πρακτορείο, έντονη είναι η ανησυχία του κοινού για την ασφάλεια αλλά και για την προστασία προσωπικών δεδομένων λόγω ενδεχόμενης απώλειας δεμάτων.

Η Εθνική Αρχή Αεροπλοΐας των ΗΠΑ έδωσε την άδεια στην Amazon να προχωρήσει σε δοκιμαστικές πτήσεις στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Επίσης, η Amazon έλαβε εξαίρεση από μια σειρά από περιορισμούς που εφαρμόζονται στις πτήσεις εντός ΗΠΑ προκειμένου να πραγματοποιήσει αξιόπιστες δοκιμές. Σύμφωνα με το Ρόιτερ, η απόφαση αποτελεί μια μεγάλη νίκη για την εταιρεία με έδρα το Σιάτλ.

Η Amazon είναι, όπως υπογραμμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και έχει επενδύσει πολύ χρόνο αλλά και χρήμα στο σχέδιο εναέριων παραδόσεων προϊόντων με μίνι μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η άδεια που δόθηκε στην Amazon έχει και κάποιους περιορισμούς. Ανάμεσα σε αυτούς είναι το γεγονός ότι το μίνι μη επανδρωμένο αεροσκάφος πρέπει να πετάει σε ύψος έως 120 μέτρων. Ακόμη, η άδεια ισχύει για ένα συγκεκριμένο τύπο μίνι μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Με λίγα λόγια, σε περίπτωση που η εταιρεία θελήσει να προχωρήσει σε αλλαγές ή τροποποιήσεις στο μίνι μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα πρέπει να εξασφαλίσει νέα άδεια πτήσεων.

Το γεγονός, πάντως, ότι η Amazon κατόρθωσε να πάρει άδεια πτήσεων αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ανοίγοντας νέους δρόμους παράδοσης προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό.

Πηγή: protothema.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS