ΑρχικήsecurityCyberattack: κίνδυνος έκθεσης πληροφοριών 11 εκατ. χρηστών

Cyberattack: κίνδυνος έκθεσης πληροφοριών 11 εκατ. χρηστών

cyberattack

Cyberattack στην Premera θα μπορούσε να εκθέσει πληροφορίες 11 εκατομμυρίων χρηστών. Εκπρόσωπος του φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης Premera Blue Cross, δήλωσε πως στοιχεία ταυτότητας, οικονομικής κατάστασης και απόρρητες ιατρικές πληροφορίες εκατομμυρίων πελατών, θα μπορούσαν να έχουν αποκαλυφθεί σε cyberattack.

Σε δήλωση στο site της, η Premera ενημερώνει πως ζητήματα ασφάλειας που αντιμετώπιζαν στο δίκτυο τους, έχουν ήδη λυθεί και η εταιρία εργάζεται στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Η αρχική επίθεση σημειώθηκε στις 4 Μαΐου του 2014 αλλά η εισβολή δεν είχε διαπιστωθεί έως και τις 29 Ιανουαρίου σύμφωνα με την Premera.

Μια ενδεχόμενη επίθεση θα μπορούσε να εκθέσει 11 εκατομμύρια χρήστες. Απ’ αυτά περίπου τα 6 διαμένουν στην πολιτεία της Washington και ανάμεσά τους βρίσκονται πελάτες και εργαζόμενοι εταιριών όπως η Amazon και η Microsoft, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Εκτός από τις πληροφορίες πελατών, η Premera προειδοποιεί  πως από την παραβίαση υπάρχει πιθανότητα να έχουν επηρεαστεί επίσης διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τραπεζικές πληροφορίες και αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης επιχειρηματικών εταίρων.

Μέχρι στιγμής η εταιρία αναφέρει πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την απόσπαση πληροφοριών από το δίκτυό της ή πως εκλάπησαν στοιχεία και χρησιμοποιήθηκαν με οποιονδήποτε επιβλαβή τρόπο.

Τα προσβεβλημένα από την επίθεση άτομα θα ενημερωθούν με ταχυδρομική επιστολή και για να προλάβει μάλιστα φαινόμενα τύπου phising, η εταιρία προειδοποίησε τους πελάτες, να μην απαντήσουν σε τυχόν e-mail με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Η ανακοίνωση της επίθεσης στην Premera, έγινε αμέσως μετά αφού το Anthem δήλωσε πως μια επίθεση στο δίκτυο θα μπορούσε να εκθέσει πληροφορίες ατόμων που πλησιάζουν τα 80 εκατομμύρια. Κι αυτή η παραβίαση εντοπίστηκε την ίδια ημέρα.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS