ΑρχικήinetΤο Yahoo καλείται να πληρώσει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων δολαρίων

Το Yahoo καλείται να πληρώσει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων δολαρίων

Το Yahoo καλείται να πληρώσει 50 εκατομμύρια για ζημιές, και θα παρέχει δωρεάν credit monitoring σε χιλιάδες Αμερικάνους και ισραηλινούς που ήταν θύματα της τεράστιας παραβίασης της υπηρεσίας που πήρε μέρος το 2013. Την Δευτέρα, μέσω δικαστηρίου, το Yahoo δέχτηκε να πληρώσει το ποσό.

Η υπόθεση προέρχεται από την μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων που έχει γίνει ποτέ, όπου 3 δισεκατομμύρια λογαριασμοί παραβιάστηκαν. Οι λογαριασμοί αντιπροσώπευαν περισσότερα από 200 εκατομμύρια άτομα, και η επίθεση προήλθε από hackers, κάποιοι εκ των οποίων ήταν Ρώσοι.

Όπως προαναφέρθηκε, η παραβίαση έγινε το 2013, αλλά δεν δημοσιεύτηκε μέχρι και το 2016. Τα στοιχεία των χρηστών που διέρρευσαν περιλάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις email, διευθύνσεις κατοικίας, ημερομηνίες γέννησης και τηλεφωνικούς αριθμούς. Η εταιρεία, την οποία πλέον διαχειρίζεται η Verizon,  ισχυρίζεται ότι δεν διέρρευσαν στοιχεία πιστωτικών καρτών και passwords.

Τον Απρίλιο, το SEC (Securities and Exchange Commission)υπέβαλε πρόστιμο στο Yahoo ύψους 35 εκατομμυρίων καθώς απέτυχε να ενημερώσει έγκαιρος τους πελάτες και τους επενδυτές της σε κάποιο λογικό χρονικό πλαίσιο.

Ακόμα αναφέρθηκε ότι όσοι είχαν λογαριασμούς στο Yahoo εκείνη την περίοδο και έπαθαν κάποια ζημιά λόγο της παραβίασης, μπορούν να ζητήσουν έως και 375$ ως αμοιβή. Ωστόσο θα πρέπει να υπάρχουν καταγεγραμμένες αποδείξεις ότι χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία τα οποία διέρρευσαν.

Το 2014, έναν χρόνο αργότερα, το Yahoo έπεσε θύμα μιας ακόμα παραβίασης η οποία διέρρευσε στοιχεία 500 εκατομμυρίων λογαριασμών. Τα στοιχεία αυτή τη φορά περιλάμβαναν κρυπτογραφημένα και μη κρυπτογραφημένα passwords.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS