ΑρχικήsecurityΜαθητής προκαλεί επιθέσεις DoS στο σχολείο του

Μαθητής προκαλεί επιθέσεις DoS στο σχολείο του

DoS

Μαθητής Λυκείου και cyber-δράστης φαίνεται να διακόπτει την πρόσβαση στο Internet με επιθέσεις DoS στην σχολική περιφέρεια του Monroe High School στο Michigan.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο εν λόγω νεαρός hacker προκάλεσε πολλαπλές, μικρές σε διάρκεια διακοπές στη σύνδεση του σχολείου του. Ο μαθητής ανέπτυξε μια denial-of-service επίθεση που έριχνε την σύνδεση στο Διαδίκτυο για 10 με 15 λεπτά τη φορά.

Μπορεί αυτά τα διαστήματα να μην φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα σημαντική επίδραση, αλλά τα περιστατικά επαναλήφθηκαν γύρω στις έξι φορές μέσα στις περασμένες 2 εβδομάδες. Κι αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι τα μαθήματα του ιδρύματος στηρίζονται αποκλειστικά στο Internet, για το Monroe County το να μείνει συνεχώς συνδεδεμένο αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας.

[alert variation=”alert-info”]Μια επίθεση denial-of-service συνίσταται στην αποστολή ψηφιακών πακέτων σε στοχευόμενο server, μέχρι το δίκτυο ή οι πόροι να εξαντληθούν και να μην μπορεί να συνεχιστεί η επεξεργασία δεδομένων (data processing).[/alert]

[blockquote right=”pull-right”]«Στο ίδρυμά μας βασιζόμαστε τόσο πολύ στο Διαδίκτυο που δεν μπορούμε να αντέξουμε καθόλου downtimes.» [/blockquote]
μας πληροφορεί ο Dr. Stephen McNew, προϊστάμενος του ιδρύματος Monroe County.

Για την ώρα, οι έρευνες δείχνουν ότι ο τελειόφοιτος είναι υπεύθυνος για τις διακοπές αλλά οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εντοπισμό κάποιου συνεργάτη.

Μια επίθεση denial-of-service σε σχολικό χώρο μπορεί να θεωρείται μια καλή φάρσα από κάποιους ή ένας τρόπος για ν’ αποφευχθεί το μάθημα, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ανήλικος cyber-δράστης ενδέχεται να αντιμετωπίσει μέχρι και κατηγορίες ποινικής δίωξης για κακούργημα!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS