ΑρχικήsecurityTο δακτυλικό αποτύπωμα στο Galaxy S6

Tο δακτυλικό αποτύπωμα στο Galaxy S6

δακτυλικό αποτύπωμα

Μια από τις καλύτερες ειδήσεις που αφορούν το Samsung S6, είναι η ανακοίνωση ότι η συσκευή διαθέτει το νέο αισθητήρα για δακτυλικό αποτύπωμα. Οι μέρες του swiping και του tapping πέρασαν, και στη θέση αυτού υπάρχει ένας αισθητήρας που υπόσχεται ευκολία στη χρήση, αλλά και περισσότερη ασφάλεια για τη συσκευή.

Αυτή η νέα τεχνολογία φέρνει στο φως ορισμένα ενδιαφέροντα ερωτήματα, τόσο για το τι αναμένεται στην συνέχεια με την τεχνολογία αυτή, όσο και για το αν υπάρχει πραγματικά ασφάλεια με το δακτυλικό αποτύπωμα.

Το λογισμικό Android 5.0 και το νέο Galaxy S6, κάνουν πολύ πιο ασφαλή τη συσκευή, αλλά μεγάλο μέρος αυτής της ασφάλειας βασίζεται στο πώς χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης τη συσκευή του.

Ενώ η Samsung πρόκειται να ευχαριστήσει πολλούς κατόχους του smartphone με το νέο, γρήγορο αισθητήρα για δακτυλικό αποτύπωμα, υπάρχουν και ορισμένες αμφιβολίες. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι το κατά πόσο ασφαλής είναι στην πραγματικότητα αυτή η τεχνολογία. Το να χρησιμοποιεί κανείς το αποτύπωμά του είναι πολύ πιο ασφαλές από το να μην έχει καθόλου κωδικό πρόσβασης, αλλά αν κάποιος θέλει πραγματικά να μπει στο τηλέφωνό δεν υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσε πραγματικά να τον δυσκολέψει.

Όπως γίνεται και με το TouchID της Apple, μια καλή φωτογραφία του αντίχειρα του κατόχου και λίγες ώρες με μια κόλλα και έναν εκτυπωτή, είναι αρκετά για παρακαμφθεί ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων του τηλεφώνου.

Με τη νέα τεχνολογία μπορεί το άνοιγμα του κινητού να είναι απλή και εύκολη υπόθεση, αλλά ένας αρκετά δυνατός κωδικός πρόσβασης είναι η καλύτερη ασφάλεια, που μπορεί να έχει κάποιος στο smartphone του.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS