ΑρχικήsecurityCryptoine hacked, άφαντοι οι διαχειριστές

Cryptoine hacked, άφαντοι οι διαχειριστές

Το ανταλλακτήριο κρυπτό-νομισμάτων Cryptoine παραβιάστηκε και όπως όλα δείχνουν τα ταμειακά του αποθέματα άδειασαν. Οι διαχειριστές επιρρίπτουν την ευθύνη σε ένα σφάλμα προγραμματισμού και όχι σε κυβερνοεπίθεση μια πλήρους κλίμακας.cryptoine hacked

Η υπηρεσία Cryptοine ήταν προσβάσιμη μόνο μέσω Tor και έκανε συναλλαγές με 34 διαφορετικά είδη cryptocurrency. Παρά την ιδιαίτερη προσοχή που έδειχναν οι διαχειριστές προσθέτοντας όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας – ασφαλείς συνδέσεις SSL, έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, σε ένα αποκεντρωμένο περιβάλλον – η Cryptoine έγινε απλά το επόμενο ανταλλακτήριο που παραβιάστηκε.

Το πρωί της Τετάρτης, η εταιρεία δημοσίευσε την παραβίαση στην ιστοσελίδα της, η οποία αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί, σύμφωνα με το ZDNet. Ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι αυτή την εβδομάδα, μια επίθεση που διήρκεσε περίπου επτά ώρες λεηλάτησε το σύστημα και άδειασε όλα τα πορτοφόλια της Cryptοine. Οι online νομισματικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης που λεηλατήθηκαν περιείχαν Bitcoin, Litecoin και Dogecoin μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι ληστές δεν μπήκαν στο σύστημα με κάποιο hack. Αντ ‘αυτού, η Cryptoine παραδέχθηκε ότι εκμεταλλεύτηκαν ένα σφάλμα στη μηχανή συναλλαγών που τους επέτρεψε να διαχειριστούν τα κεφάλαια όπως αυτοί ήθελαν.

“Ο hacker ανακάλυψε κάποιο σφάλμα στη μηχανή συναλλαγών μας που του επέτρεψε να αλλάξει τις παραγγελίες και να δώσει ψευδή υπόλοιπα,” ανέφεραν οι διαχειριστές.
Έτσι η Cryptοine επιμένει να υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε παραβίαση, ότι δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα διέρρευσαν, και δεν υποκλάπηκαν τα ιδιωτικά κλειδιά των wallets.

Τα θύματα όμως είναι οι χρήστες της Cryptoine. Η εταιρεία αναφέρει ότι “οι απώλειες είναι μη αναστρέψιμες” και ότι έχουν κλαπεί Bitcoins, Litecoins, Urocoins, Dogecoins, Bitcoinscrypts, Magi και Darkcoins.

Αυτή τη στιγμή το ανταλλακτήριο είναι κλειστό, και η τελευταία πρόταση της Cryptoine ήτας “αντίο σε όλη την κρυπτο-κοινότητα.” Στη δημοσίευση της ανέφερε επίσης ότι θα κλείσουν μόνο για λίγους μήνες για ένα διάλειμμα, και ότι ” θα γυρίσουμε ισχυρότεροι και πιο έμπειροι από πριν.”

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πιστέψουμε τα “λόγια” της Cryptoine, ότι δηλαδή έναν κακός χρήστης που βρήκε το κενό ασφαλείας τα πήρε όλα. Για του “λόγου το αληθές” η εταιρεια δημοσίευσε ένα screenshot που “αποδεικνύει” την κλοπή, εμφανίζοντας κατά τα λεγόμενα των διαχειριστών τον κακόβουλο χρήστη σε δράση.bitcoins

Να αναφέρουμε επίσης ότι η Cryptoine απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το ακριβές ποσό που υπέκλεψαν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS