ΑρχικήinvestigationsΕπίθεση DDOS εναντίον του SCH.GR από τους Greek Electronic Army!

Επίθεση DDOS εναντίον του SCH.GR από τους Greek Electronic Army!

DDos-Attack_0

Επίθεση άρνησης υπηρεσίας (DDοS) πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, όπως ενημερωθήκαμε με ηλεκτρονικό μήνυμα, εναντίον της ιστοσελίδας SCH.GR από τους Greek Electronic Army.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που μας κοινοποιήθηκαν, από τον BlackAnon ο οποίος ανήκει κατά δήλωσή του στην ομάδα Greek Electronic Army.

Η επίθεση κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS) σύμφωνα με συνομιλία που είχαμε με τον BlackAnon, πραγματοποιήθηκε ως πράξη διαμαρτυρίας στην μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Θυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες, είχε πραγματοποιηθεί επίθεση εναντίον κόμβων του Σχολικού Δικτύου με παράλληλη αλλοίωση ιστοσελίδων για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για την πραγματοποίηση της επίθεσης ο BlackAnon μας δήλωσε ότι χρησιμοποίησε εργαλείο που έχει δημιουργήσει/ρυθμίσει ο ίδιος για να πραγματοποιεί επίθεσης με χρήση εξυπηρετητών στο εξωτερικό.

Ζητώντας τεχνικές διευκρινήσεις για τον τρόπο επίθεσης που πραγματοποίησε, μας ενημέρωσε ότι το μέγιστο bandwidth που χρησιμοποίησε κατά την διεξαγωγή της επίθεσης ήταν, όπως μας αναφέρει 216gbps (?!?).

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η πρόσβαση στην σελίδα του Σχολικού Δικτύου SCH.GR δεν είναι εφικτή και όποιος επισκεφτεί τον σύνδεσμο www.sch.gr λαμβάνει μήνυμα σφάλματος, ενώ ο BlackAnon μας έστειλε την παρακάτω εικόνα:

sch.gr.ddos

 

Το SecNews ευχαριστεί τον ανώνυμο χρήστη με το ψευδώνυμο BlackAnon για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS