ΑρχικήinetΧωρίς παρέμβαση από τον οδηγό το Google Self Driving Car

Χωρίς παρέμβαση από τον οδηγό το Google Self Driving Car

google

Κατά την διάρκεια ομιλίας στο SXSW, ο Astro Teller, επικεφαλής της Google X, ανέφερε ότι η εταιρεία αποφάσισε να αφαιρέσει εντελώς το τιμόνι και τα φρένα από το πρωτότυπο αυτόματο αυτοκίνητο που κατασκευάζει, εξαιτίας του ότι ο ανθρώπινος παράγοντας δεν είναι αξιόπιστος για το αυτόματο σύστημα οδήγησης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η Gοogle έχει ήδη “μάθει” οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Η εταιρεία έχει δοκιμάσει εκατοντάδες χιλιάδες ώρες, αυτόνομης οδήγησης στους αυτοκινητόδρομους της Καλιφόρνια, βάζοντας ακόμη και υπαλλήλους να δοκιμάσουν το αυτοκίνητο σε πραγματικές συνθήκες. Εργαζόμενοι που δεν εργάζονταν στο απόρρητο έργο του τμήματος Google X, το δοκίμασαν στη διαδρομή από το σπίτι στη δουλεία τους, με την προϋπόθεση όμως ότι θα είναι πολύ αυστηροί και προσεκτικοί στις παρατηρήσεις τους.

Αυτό που δυστυχώς όμως ανακάλυψαν, είναι ότι οι άνθρωποι έδειξαν πολύ γρήγορα εμπιστοσύνη στο αυτόματο αυτοκίνητο, κάτι που δεν άρεσε στη ομάδα του project. Έπρεπε να οδηγήσουν το αυτοκίνητο μέχρι τον αυτοκινητόδρομο, όπου από εκεί θα αναλάμβανε το αυτόματο σύστημα οδήγησης, και έπρεπε να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά του. Οι οδηγοί όμως ακόμη και κατά τη διάρκεια που οδηγούσαν το πειραματικό αυτοκίνητο, μιλούσαν ή έγραφαν στο κινητό και δεν ήταν αφοσιωμένοι στην οδήγηση. Αυτό έκανε τον Teller να σκεφτεί τι θα μπορούσε να γίνει, αν ο οδηγός εμπιστευόταν πλήρως το αυτόματο αυτοκίνητο.

Με το σκεπτικό αυτό, το project πήρε νέα γραμμή, και τώρα εργάζονται στο να μάθουν το αυτοκίνητο να κυκλοφορεί αυτόματα και στη πόλη, χωρίς να χρειάζεται οδήγηση από άνθρωπο. Για το λόγο αυτό αφαιρέθηκε το τιμόνι και τα φρένα, ώστε να μη χρειάζεται να αναλάβει κάποιος την οδήγηση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS