ΑρχικήinetFBI: παραβίασε servers σε Δανία, Χιλή και Ελλάδα

FBI: παραβίασε servers σε Δανία, Χιλή και Ελλάδα

Λεπτομέρειες σχετικά με την πλήρη έκταση της πειρατείας που πραγματοποίησε το FBI σε sites παιδικής πορνογραφίας που φιλοξενούνται στο Dark Web αποκαλύφθηκαν από το Motherboard. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Ομοσπονδιακή υπηρεσία χρησιμοποίησε ασυνήθιστα μέσα για να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία που για τη δίωξη των χρηστών των sites.fbi

Για να το κάνει αυτό, η υπηρεσία ανέλαβε τη φιλοξενία του site σε δικούς τους διακομιστές της για 13 ολόκληρες ημέρες.

Κατά την περίοδο το site λειτουργούσε κανονικά. Με λίγα λόγια το FBI δεχόταν εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών για την διανομή τους (κάτι που είναι ενάντια σε κάθε νόμιμη διαδικασία), για να μπορέσει να συγκεντρώσει διευθύνσεις IP και να μοιράσει malware που μεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες του site.

Ο στόχος φυσικά ήταν η σύλληψη των μελών του site, και όπως φαίνεται ο σκοπός συνεχίζει να αγιάζει τα μέσα…

Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας; Η συγκομιδή διευθύνσεων IP και άλλων πληροφοριών από περισσότερους από 1.300 ανθρώπους που είτε συνδέθηκαν είτε καταχώρησαν κάτι στην ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι το FBI είχε τη διαχείριση του τόπου, που είναι γνωστό και ως “Playpen”, από την 20η Φεβρουαρίου του 2015 έως στις 4 Μαρτίου του ίδιου έτους. Το site είχε περισσότερους από 215.000 εγγεγραμμένους χρήστες εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με τη USA Today, 137 άτομα έχουν χρεωθεί με εγκληματικές πράξεις μέχρι στιγμής. Σε μια δήλωση που εξέδωσε για την υπηρεσία, ο πρώην πράκτορας του FBI Ron Hosko εξήγησε το σκεπτικό πίσω από αυτού του είδους τις ενέργειες:

“Είχαμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για να μπούμε σε ένα από τα πιο σκοτεινά μέρη του διαδικτύου, και δεν είχαμε πολλές άλλες επιλογές εκτός από το να το κάνουμε. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος.”

Σε μια άλλη ενημερωμένη έκδοση για την υπόθεση (αποκαλύφθηκε από την Motherboard), φαίνεται ότι το FBI συνηθίζει να hackάρει υπολογιστές σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Δανία, η Ελλάδα και η Χιλή, σε συντονισμένες επιχειρήσεις της EUROPOL, όπως την Operation Pacifier,’ που οδήγησε σε μια σειρά συλλήψεων σε όλο τον κόσμο.

Η ασυνήθιστη απόφαση να συνεχίσουν να επιτρέπουν την διανομή παράνομου υλικού ήταν αναμενόμενο να χρησιμοποιηθεί από ορισμένους συνηγόρους που υποστήριζαν ότι οι συλλήψεις έγιναν με δόλο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS