ΑρχικήinetΧρησιμοποιεί η Microsoft bloatware και γιατί;

Χρησιμοποιεί η Microsoft bloatware και γιατί;

Χρησιμοποιεί η Microsoft bloatware; Ο όρος bloatware χρησιμοποιείται για να περιγράψει πολλά διαφορετικά προ-εγκατεστημένα λογισμικά σε υπολογιστές και κινητά. Microsoft bloatware

Οι εφαρμογές αυτές είτε είναι δοκιμαστικές και κατ επέκταση περιορισμένης λειτουργικότητας, είτε εφαρμογές της ίδιας της εταιρείας χωρίς σημαντική χρηστική άξια.

Φυσικά έχουμε δει και πολύ μεγάλες εφαρμογές (Norton) που χρησιμοποιούν πολλούς πόρους του υπολογιστή ή του κινητού, (πχ μνήμη) αλλά και εφαρμογές που φορτώνονται αυτόματα κατά την έναρξη χωρίς να χρησιμεύουν ουσιαστικά, επιβαρύνοντας μόνο τις επιδόσεις του κάθε υπολογιστή.

Αν αναρωτιέστε για τους λόγους που χρησιμοποιούν οι εταιρείες τα bloatware, δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πολύ. Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί. Παλαιότερα η Microsoft είχε παραδεχτεί ότι τα bloatware χαλάνε αξιοπρεπή PC, και η Sony προσφέρθηκε να τα αφαιρεί εάν ο πελάτης πληρώσει 50 δολάρια έξτρα. Μετά από την κατακραυγή που αντιμετώπισε από τον κόσμο της τεχνολογίας, απέσυρε την υπηρεσία.

Σήμερα όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές, ειδικά αυτοί που κατασκευάζουν τα πιο οικονομικά PC, χρησιμοποιούν πάρα πολύ τα bloatware στο όνομα του κέρδους.

Όμως και η Microsoft; Έχει οικονομικό πρόβλημα και η αυτή;

Ας δούμε τα τελευταία νέα: Η Microsoft συμφώνησε πρόσφατα να εγκαταστήσει μια τέτοια εφαρμογή στο λειτουργικό της σύστημα.
Έτσι κάποια στιγμή μέσα στο 2016, τα Windows 10 αποκτήσουν προ-εγκατεστημένη την εφαρμογή του TripAdvisor, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ιδιοκτήτες της ταξιδιωτικής υπηρεσίας.
Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει τίποτα για την προ-εγκατάσταση της εφαρμογής του TripAdvisor στα Windows 10, αλλά το TripAdvisor φαίνεται να υπερηφανεύεται καθώς η εφαρμογή της θα είναι προσβάσιμη από όλες τις συσκευές που τρέχουν με Windows 10.

“Το TripAdvisor, η μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας νέας εφαρμογής για τα Windows 10 σε επιτραπέζιους υπολογιστές, tablet και κινητά. Η εφαρμογή του TripAdvisor για τα Windows 10 θα είναι διαθέσιμη σε 47 αγορές και θα είναι προ-φορτωμένη σε εκατομμύρια συσκευές με Windows 10 μέσα στο 2016,” αναφέρει η ανακοίνωση του TripAdvisor.

Η εφαρμογή του TripAdvisor είναι προφανώς πολύ χρήσιμη για όσους ταξιδεύουν πολύ, αλλά εγώ προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι δεν την θέλω προ-φορτωμένη σε κάποιο από τα συστήματά μου. Εδώ να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή ροσφέρει πρόσβαση σε μια πλούσια βάση δεδομένων με αξιολογήσεις των χρηστών για ξενοδοχεία, εστιατόρια, και αξιοθέατα, χρησιμοποιώντας το GPS του τηλεφώνου σας για να προσδιορίσει την τοποθεσία σας και να παρέχει σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή σας.

Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε άλλο ένα σενάριο: Η Microsoft δεν θα κερδίσει τίποτα από όλο αυτό, και ο μόνος λόγος που το έκανε, είναι η καλύτερη εμπειρία του τελικού χρήστη.

Ποιο από τα δύο σενάρια σας κάνει; Η επιλογή και τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS