ΑρχικήinetΝέα χαρακτηριστικά ασφαλείας στο Gmail

Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας στο Gmail

Η Google ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2016 ότι σχεδιάζει την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας του Gmail, με την προσθήκη νέων δεικτών ασφαλείας στην υπηρεσία.

Μία από τις βελτιώσεις που ανέφερε η εταιρεία ήταν και η προσθήκη ενός νέου κόκκινου εικονιδίου από ένα ερωτηματικό στη θέση της φωτογραφίας του προφίλ του αποστολέα, για να τονίσει τα μηνύματα που ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί έλεγχος ταυτότητας.Gmail

Η Google ανακοίνωσε χθες ξεκίνησε την διάθεση του νέου χαρακτηριστικού, και ότι οι χρήστες του Gmail στον ιστό και στο Android θα παρατηρήσουν σύντομα το νέο εικονίδιο με το κόκκινο ερωτηματικό να εμφανίζεται στον έλεγχο ταυτότητας μηνυμάτων.

Το παρακάτω screenshot δείχνει τη διαφορά μεταξύ εξουσιοδοτημένων και μη εξουσιοδοτημένων μηνυμάτων στο Gmail.


Η μέθοδος που χρησιμοποιεί η Google για τον προσδιορισμό της αυθεντικότητας ενός μηνύματος είναι το εξής: αν ένα μήνυμα δεν μπορεί να πιστοποιηθεί χρησιμοποιώντας DKIM ή το Sender Policy Framework (SPF), χαρακτηρίζεται “χωρίς έλεγχο ταυτότητας.”

Η Google ανακοίνωσε άλλη μια αλλαγή χθες για την web έκδοση του Gmail. Η εταιρεία σχεδιάζει να προειδοποιεί τους χρήστες όταν τα κλικ σε συνδέσμους πιστεύει ότι είναι επικίνδυνα.

Έτσι αν λάβετε ένα μήνυμα (στην web έκδοση του Gmail) με ένα σύνδεσμο που οδηγεί σε μια επικίνδυνη περιοχή γνωστή για phishing, malware, και ανεπιθύμητο λογισμικό, θα βλέπετε προειδοποιήσεις όταν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο.

Η εταιρεία πρόσθεσε τη δική της τεχνολογία Ασφαλούς περιήγησης στο Gmail για το εν λόγω χαρακτηριστικό. Οι χρήστες του Gmail που κάνουν κλικ σε μη ασφαλείς συνδέσεις θα βλέπουν μια ολόκληρη σελίδα με ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην επόμενη σελίδα μετά το κλικ.

Η εταιρεία σας δίνει την επιλογή να συνεχίσετε στην “απαγορευμένη”ιστοσελίδα, αλλά δεν υπάρχει επιλογή για να απενεργοποιήσετε αυτές τις προειδοποιήσεις για μεμονωμένες ιστοσελίδες ή ακόμη και εντελώς.

Η Google αναφέρει ότι μπορεί να υπάρξουν ψευδώς θετικά  και ότι τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας έρχονται περισσότερο σαν υπενθυμίσεις για να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αλληλεπίδραση σας με τους αποστολείς ή συνδέσμους που δείχνουν προς το web.

Οι χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας δεν θα πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά στη Google για να καθορίσουν αν ο αποστολέας ή ο σύνδεσμος είναι αξιόπιστος ή όχι. Κάθε e-mail που χρησιμοποιεί SPF ή DKIM εμφανίζεται σαν επικυρωμένο, ακόμα κι αν προέρχεται από ένα Νιγηριανό πρίγκιπα ή κάποιο που θέλει να βλάψει σοβαρά τον υπολογιστή σας.

Αυτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι απλώς δείκτες, και είναι πιθανόν να έχουν δίκιο τις περισσότερες φορές. Παρόλα αυτά, η ευθύνη καθορισμού ενός μηνύματος σαν αξιόπιστο ή μη είναι δική σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS