ΑρχικήSecurityΟ Ρώσος hacker Alexei Burkov θα εκδοθεί στις ΗΠΑ

Ο Ρώσος hacker Alexei Burkov θα εκδοθεί στις ΗΠΑ

Burkov

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ, Amir Ohana, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπόγραψε την εντολή έκδοσης του Ρώσου hacker Alexei Burkov στις ΗΠΑ.

Τόσο το Επαρχιακό Δικαστήριο και το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσαν την έκδοσή του στις Η.Π.Α., όπου καταζητείται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, καθώς είναι ύποπτος για διάφορα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού “η απόφαση λήφθηκε μετά από πολλές σε βάθος συζητήσεις, με διάφερα στελέχη τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και νομικών παραγόντων.”

Ο Burkov έδωσε πρόσφατα μία συνέντευξη στο News 13 μέσα από τη φυλακή, λέγοντας: «Υποστηρίζω την Νaama και την οικογένειά της – εγώ και η οικογένειά μου είμαστε στην ίδια κατάσταση. Και εγώ είμαι επίσης φυλακισμένος ως αποτέλεσμα πολιτικών παιχνιδιών. Δεν είμαι κατάσκοπος και δεν έχω καμία σχέση με τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ. Οι Ρώσοι δεν αφήνουν ποτέ τους Ρώσους πίσω γι’ αυτό με πολεμούν.”

Ο Burkov συνελήφθη πριν από περίπου 4 χρόνια στο αεροδρόμιο Ben Gurion, αφού κατηγορήθηκε για απάτη με πιστωτικές κάρτες στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, από το 2009 έως το 2013, διηύθυνε ένα παράνομο site, μέσω του οποίου πούλησε δεδομένα περίπου 150.000 πιστωτικών καρτών, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκαν σε Αμερικανούς πολίτες.

Η ζημιά που προκλήθηκε από τις ενέργειες του Burkov, εκτιμήθηκε σε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS