ΑρχικήSecurityΗ Ευρώπη απαγορεύει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε δημόσιους χώρους;

Η Ευρώπη απαγορεύει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε δημόσιους χώρους;

δημόσιους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί σύντομα να απαγορεύσει την χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε όλους τους δημόσιους χώρους των κρατών μελών της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απαγόρευση αυτή εξετάζεται να εφαρμοστεί για μία συγκεκριμένη περίοδο που μπορεί να διαρκέσει 3 με 5 χρόνια και θα ισχύει τόσο για δημόσιους όσο και για ιδιωτικούς οργανισμούς. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με ορισμένα κρατικά έγραφα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία έλαβαν η Euractiv και η Politico.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, ο σκοπός της απαγόρευσης είναι να προσδιοριστεί και να αναπτυχθεί “μια υγιής μεθοδολογία για την αξιολόγηση των επιπτώσεων αυτής της τεχνολογίας και των πιθανών μέτρων διαχείρισης του κινδύνου“.

Η αιτιολογία της απαγόρευσης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, απορρέει από τον κανονισμό της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR), σύμφωνα με τον οποίο οι πολίτες «πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μην υπόκεινται σε αποφάσεις που βασίζονται αποκλειστικά σε μια διαδικασία αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της μορφοποίησης, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα για τους ίδιους ή που μπορεί να τους επηρεάσει σημαντικά.»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει εδώ και καιρό εκφράσει την ανησυχία της σχετικά με την απότομη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή στην ιδιωτικότητα των πολιτών της. Εάν το νέο σχέδιο εφαρμοστεί ως κανονισμός, ορισμένες χώρες της ΕΕ θα πρέπει να σταματήσουν τα σχέδια που έχουν για την εφαρμογή της AI για λόγους επιτήρησης. Αυτό περιλαμβάνει το σχέδιο της Γερμανίας να τοποθετήσει κάμερες επιτήρησης τεχνολογίας AI στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε άλλους δημόσιους χώρους, καθώς και παρόμοιες πρωτοβουλίες στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με The Guardian και η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και νομοθεσίες όπως η προαναφερθείσα, που απαγορεύει τη χρήση της σε δημόσιους χώρους, χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα για την έξοδο από την ΕΕ από υποστηρικτές του Brexit.

Η ολοκληρωμένη έκδοση των κρατικών εγγράφων θα δημοσιευθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, ισχυρίζεται η Euractiv.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS