ΑρχικήinetΜείωση της ανίχνευσης τοποθεσίας από εφαρμογές στο iOS 13

Μείωση της ανίχνευσης τοποθεσίας από εφαρμογές στο iOS 13

iOS 13

Με το iOS 13, η Apple αποφάσισε να ειδοποιεί πιο εντατικά τους χρήστες της όταν η τοποθεσία τους ανιχνεύεται στο παρασκήνιο και ήδη τα αποτελέσματα είναι εμφανή, με τις εφαρμογές να παρουσιάζουν πτώση 68% όσον αφορά την ανίχνευση τοποθεσίας. Επιπλέον όλο και περισσότεροι χρήστες ενημερώνονται σχετικά με αυτές τις πρακτικές.

Η Apple πάντοτε έδινε στους χρήστες του λειτουργικού της συστήματος τη δυνατότητα να ελέγχουν πότε και σε ποιες από τις πληροφορίες τους μπορούν να έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές, όμως τώρα η εταιρεία έχει κάνει δύο αλλαγές στο iOS 13.

Αρχικά κάθε φορά που μια εφαρμογή έχει πρόσβαση σε πληροφορίες τοποθεσίας στο background, το λειτουργικό σύστημα εμφανίζει ειδοποιήσεις στον χρήστη, λέγοντας ότι έχει παραχωρήσει άδεια πρόσβασης σε μια εφαρμογή και θα δίνει τη δυνατότητα να την διακόψουν.

Δεύτερον, δίνει την δυνατότητα να απαιτούν από μία εφαρμογή, να ζητάει άδεια κάθε φορά που θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας.

Και η Google φαίνεται να ακολουθεί την ίδια τακτική στο Android 10.

Όπως αναφέρει η FastCompany, ο συνδυασμός αυτών των δύο καινούριων δυνατοτήτων έχει οδηγήσει σε πτώση κατά 68% στην παρακολούθηση τοποθεσίας στο παρασκήνιο και μείωση κατά 24% στην παρακολούθηση στο προσκήνιο (ενώ μια εφαρμογή είναι ανοιχτή).

Οι δημιουργοί εφαρμογών κερδίζουν χρήματα από την ανίχνευση της τοποθεσίας των χρηστών, αφού μπορούν να δώσουν αυτές τις πληροφορίες σε εταιρείες για διαφημιστικούς σκοπούς. Θα μπορούν ακόμα να το κάνουν χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP σας, αλλά αυτό θα προσφέρει μια λιγότερο αξιόπιστη ένδειξη της τοποθεσίας των χρηστών.

Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων επιλέγει να χρησιμοποιεί υπηρεσίες VPN, ειδικά όταν χρησιμοποιούν δημόσια WiFi hotspots. Αυτό προστατεύει τους χρήστες από επιθέσεις man-in-the-middle, με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι κρύβουν και την τοποθεσία τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS