ΑρχικήinetΚίνα: 45% πτώση της αγοράς smartphone λόγω κορωνοϊού

Κίνα: 45% πτώση της αγοράς smartphone λόγω κορωνοϊού

Οι τεχνολογικοί γίγαντες Apple, Huawei και Xiaomi, βίωσαν μία τεράστια πτώση στην πώληση των συσκευών smartphone τους τον προηγούμενο μήνα. Η επιχείρηση με έδρα το Cupertino, πούλησε λιγότερες από 500.000 συσκευές smartphone, αριθμός που δηλώνει μία μείωση της τάξης του 60% σε ετήσια βάση. Η μηνιαία σύγκριση είναι ακόμα χειρότερη, αφού 2 εκατομμύρια iPhones πουλήθηκαν αμέσως πριν από το Σεληνιακό Νέο Έτος στις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου. Αυτή η μεγάλη πτώση στην αγορά smartphone της Κίνας, έχει άμεση σχέση με την έξαρση του κορωνοϊού.

A Samsung S10 5G smartphone, taken on July 5, 2019. (Photo by Neil Godwin/Future Publishing via Getty Images)

Η Apple πούλησε μόλις 494.000 μονάδες, ενώ οι κινεζικές εταιρείες γενικότερα παρουσίασαν πτώση των πωλήσεών τους, από 12,72 εκατομμύρια το Φεβρουάριο του 2019 σε 5,85 εκατομμύρια ένα χρόνο αργότερα. Η πτώση εντοπίστηκε και αναφέρθηκε από την China Academy of Information and Communications Technology και είναι αποτέλεσμα των εργοστασιακών μονάδων που έχουν κλείσει σε όλη την Κίνα, ως μέτρο προστασίας και μείωσης της εξάπλωσης του ιού. Επιπλέον, τα πρόσθετα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση, τα οποία έχουν μειώσει τα επαγγελματικά ταξίδια στη χώρα και έχουν αναγκάσει τους κατοίκους να μένουν στα σπίτια τους, έχουν συμβάλει στην περαιτέρω μείωση των πωλήσεων.

Δημοφιλείς ερευνητικές εταιρείες όπως η IDC και η Canalys αναμένουν μείωση κατά 40% στις πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2020, αφού η επιδημία πλήττει τόσο τη ζήτηση όσο και την αλυσίδα εφοδιασμού. Επιπλέον, οι πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου ήταν κρίσιμες για την κινεζική αγορά smartphone. Η Apple έκλεισε τα καταστήματά της, τα οποία τώρα είναι πάλι ανοιχτά παρόλο που δεν λειτουργούν πλήρως. Η εταιρεία επανεξετάζει επίσης τις κατευθυντήριες γραμμές για τα έσοδά της, λόγω της υποχώρησης των πωλήσεων.

Η απειλή μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενη και φυσικά η αγορά smartphone δε θα ξεφύγει από αυτή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS