ΑρχικήUpdatesWordPress: Προσθέτει δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης για θέματα και plugins

WordPress: Προσθέτει δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης για θέματα και plugins

Η ομάδα προγραμματιστών του WordPress σχεδιάζει να προσθέσει έναν μηχανισμό αυτόματης ενημέρωσης για τα θέματα και τα plugins. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσθήκη, αν σκεφτούμε ότι τα περισσότερα hacks που σχετίζονται με το WordPress, χρησιμοποιούν ευπάθειες που δεν έχουν διορθωθεί, καθώς οι ιδιοκτήτες των sites ξεχνούν να ενημερώσουν τα θέματα και τα plugins.

Οι εργασίες γι’ αυτή την προσθήκη άρχισαν πριν από μήνες.

Προς το παρόν, η δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης είναι διαθέσιμη για τα plugins. Σιγά σιγά θα προστεθεί και στα θέματα του WοrdPress.

Από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει η δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης για τις σταθερές εκδόσεις του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου WοrdPress (CMS), οι ιδιοκτήτες των sites θα μπορούν να ρυθμίζουν τα θέματα και τα plugins (ώστε να ενημερώνονται μόνα τους), ελέγχοντας τους πίνακες διαχείρισης των sites τους.

Οι ιδιοκτήτες των WordPress sites που θέλουν να δοκιμάσουν τα νέα θέματα και τα χαρακτηριστικά αυτόματης ενημέρωσης μπορούν να εγκαταστήσουν αυτό το plugin στα sites τους.

Ο κώδικας γι’ αυτό το χαρακτηριστικό υπήρχε από το 2013

Ο κώδικας πίσω από αυτό το νέο χαρακτηριστικό υπήρχε ήδη στον WordPress source code από την έκδοση 3.7, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2013. Η ομάδα του WordPress είχε προσθέσει έναν background μηχανισμό αυτόματης ενημέρωσης για τον πυρήνα του WordPress.

Από τότε, όλες οι εγκαταστάσεις του WοrdPress έχουν ρυθμιστεί ώστε να εγκαθιστούν αυτόματα μικρές ενημερώσεις ασφαλείας. Η αναβάθμιση σε μια νεότερη έκδοση απαιτεί ενέργειες του χρήστη. Ωστόσο, κάποιες μικρές ενημερώσεις γίνονται αυτόματα.

Λίγο αργότερα προστέθηκε και ο κώδικας για την εκτέλεση background ενημερώσεων για θέματα και plugins, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε από προεπιλογή.

Τα τελευταία επτά χρόνια, κάποιοι ιδιοκτήτες sites βρήκαν τον κώδικα και έχουν χακάρει τα δικά τους αρχεία διαμόρφωσης WordPress (wp-config.php) για να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης για θέματα και plugins.

Μερικοί δημιουργοί plugins βρήκαν, επίσης, τον κώδικα για να δημιουργήσουν plugins που ενημερώνονται αυτόματα. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιούν αυτόματες ενημερώσεις πατώντας μόνο ένα κουμπί.

Τώρα, οι προγραμματιστές του WordPress θέλουν να ενεργοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα σε όλους.

Οι προγραμματιστές θέλουν να προσθέσουν ένα user interface (UI) για τον έλεγχο της αυτόματης ενημέρωσης θεμάτων και plugins μέσω του πίνακα διαχείρισης του WordPress.

Πολλές εταιρείες ασφαλείας, όπως οι Sucuri, Wordfence, WebARX και NinTechNet έχουν επισημάνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών sites WordPress παραβιάζεται λόγω ευπαθειών σε ευάλωτα plugins και θέματα.

Αυτή η λειτουργία αναμένεται να κυκλοφορήσει με την επερχόμενη έκδοση WοrdPress 5.4 και λέγεται ότι θα μειώσει τον αριθμό των hacked sites WordPress.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS