ΑρχικήSecurityHacker πουλάει στο Dark Web τα data 538 εκατομμυρίων χρηστών του...

Hacker πουλάει στο Dark Web τα data 538 εκατομμυρίων χρηστών του Weibo

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα δεδομένα είναι το νέο είδος χρυσού και οι άνθρωποι μπορούν να κερδίσουν πολλά με την πώληση προσωπικών πληροφοριών των ανθρώπων. Λοιπόν, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, ένας hacker πωλεί τα δεδομένα 538 εκατομμυρίων χρηστών του Weibo στο Dark Web.

Ανακαλύφθηκε από τους δημοσιογράφους του ZDNet και από πολλά κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο hacker έχει προφανώς πολλά στοιχεία από τον κινεζικό ιστότοπο, Weibo στα χέρια του. Ο hacker έβαλε πρόσφατα μια διαφήμιση για την πώληση των δεδομένων στο Dark Web. Το άτομο φέρεται να πήρε τα χέρια του στα δεδομένα από μια βάση δεδομένων SQL το 2019. Υποστηρίζει ότι έχει χακάρει τη βάση δεδομένων του Weibo στα μέσα του 2019 για να πάρει τα δεδομένα και τώρα τα πουλάει στην τιμή των ¥ 1,799 ($ ​​250).

Τα κλεμμένα δεδομένα περιέχουν λεπτομέρειες για 538 εκατομμύρια χρήστες του ιστότοπου Weibo, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών στοιχείων όπως το φύλο, τα πραγματικά ονόματα και η τοποθεσία. Ο hacker ισχυρίζεται ότι υπάρχουν αριθμοί τηλεφώνου μόνο για 172 εκατομμύρια χρήστες από τους 538 εκατομμύρια χρήστες. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι ο hacker δεν διαθέτει τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών.

Τώρα, μετά από αυτή την ανακάλυψη, οι αντιδράσεις της εταιρείας είναι ποικίλες. Κινέζοι ειδικοί ασφαλείας παρατήρησαν τις παρατυπίες των δηλώσεων της εταιρείας. Πρώτον, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα ελήφθησαν με την αντιστοίχιση επαφών με το API, ενώ ο hacker ισχυρίζεται ότι έχει αποκτήσει τα δεδομένα από μια SQL βάση δεδομένων, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Δεύτερον, δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το πώς ο επιτιθέμενος πήρε τα χέρια του στις λεπτομέρειες όπως η τοποθεσία και το φύλο των χρηστών. Αυτά τα στοιχεία παραμένουν ιδιωτικά στον ιστότοπο.

Ωστόσο, μετά από αυτές τις συγκεχυμένες δηλώσεις, η εταιρεία ανέφερε ότι ενημέρωσε την αστυνομία και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS