ΑρχικήinetCOVID-19: Μπορεί να "επανενεργοποιηθεί" σε θεραπευμένους ασθενείς;

COVID-19: Μπορεί να “επανενεργοποιηθεί” σε θεραπευμένους ασθενείς;

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KCDC), ο Κορωνοϊός COVID-19 μπορεί να “επανενεργοποιηθεί” σε θεραπευμένους ασθενείς. Ενδεικτικά, περίπου 51 ασθενείς που έχουν θεραπευτεί στη Νότια Κορέα από τον COVID-19, υποβλήθηκαν σε νέες εξετάσεις και διαγνώστηκαν πάλι θετικοί στον ιό, ανέφεραν τα KCDC. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ξανά μολύνθηκαν από τον COVID-19, αλλά ενδέχεται ο ιός να επανενεργοποιήθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι διαγνώστηκαν πάλι θετικοί αφότου βγήκαν από την καραντίνα, όπως επεσήμανε η γενική διευθύντρια των KCDC, Jeong Eun-kyeong. Η Jeong πρόσθεσε ότι τα κέντρα διερευνούν αυτό το ζήτημα, θεωρώντας ωστόσο πιο πιθανή την ενδεχόμενη επανενεργοποίηση του COVID-19, παρά την εκ νέου μόλυνση των ασθενών από τον ιό. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις όπου ένας ασθενής κατά τη διάρκεια της θεραπείας υποβαλλόταν σε εξετάσεις, οι οποίες έδειχναν την μία μέρα ότι ήταν αρνητικός στον ιό και την άλλη μέρα ότι ήταν θετικός. Ένας ασθενής θεωρείται ότι έχει αποκατασταθεί πλήρως όταν υποβάλλεται εντός 24 ωρών σε δύο διαγνωστικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων τον δείχνουν αρνητικό στον ιό.

Η Νότια Κορέα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που έπληξε το ξέσπασμα του COVID-19. Παρόλα αυτά, στην χώρα έχουν καταγραφεί μόλις 200 θάνατοι μέχρι στιγμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κορέα δεν έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων όπως το lockdown και η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Ο φόβος για ενδεχόμενη επανενεργοποίηση του COVID-19 σε θεραπευμένους ασθενείς εντείνεται επίσης στην Κίνα, όπου ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, ύστερα από αναφορές ότι κάποιοι διαγνώστηκαν πάλι θετικοί στον ιό, χάνοντας μάλιστα την ζωή τους ύστερα από “ανάκαμψη” και έξοδο από το νοσοκομείο. Δεν είναι ακόμα σαφές πού οφείλεται η επανενεργοποίηση του ιού, ωστόσο σύμφωνα με ένα σενάριο, αυτή μπορεί να οφείλεται σε ασυνέπειες στα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Bloomberg News, στη Νότια Κορέα έχουν σημειωθεί από την Τετάρτη 10.384 κρούσματα Κορωνοϊού, ενώ 6.776 ασθενείς έχουν βγει από το νοσοκομείο. Επιδημιολόγοι σε όλο τον κόσμο διεξάγουν έρευνες για να μάθουν περισσότερα σχετικά με το πώς προκαλείται ο COVID-19. Η Κορέα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στην παρακολούθηση των κρουσμάτων Κορωνοϊού, τόσο εκείνων που έχουν εμφανή συμπτώματα του ιού, όσο και των ασυμπτωματικών περιπτώσεων, που προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και στην Κίνα, όπου η πανδημία φαίνεται να έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο.

Pohackontas
Pohackontashttps://secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS