ΑρχικήSecurityLion: Ο "γίγαντας" παραγωγής ποτών δέχτηκε ransomware επίθεση!

Lion: Ο “γίγαντας” παραγωγής ποτών δέχτηκε ransomware επίθεση!

Ο Αυστραλιανός “γίγαντας” παραγωγής ποτών Lion αποκάλυψε πριν λίγες μέρες λεπτομέρειες σχετικά με ένα περιστατικό ασφαλείας, επιβεβαιώνοντας πως δέχτηκε ransomware επίθεση. Συγκεκριμένα, ανέφερε σε σχετική της δήλωση πως οι μέχρι τώρα έρευνές της έδειξαν ότι η διακοπή του συστήματός της προκλήθηκε από ransomware επίθεση που στοχεύει τα πληροφοριακά της συστήματα. Για αυτό τον λόγο, έκλεισε αμέσως τα βασικά συστήματά της, ως μέτρο προφύλαξης. Η Lion επεσήμανε ότι ομάδες IT και σύμβουλοι κυβερνοασφάλειας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διερευνήσουν το ζήτημα και να αξιολογήσουν πόσο καιρό θα συνεχιστούν οι επιπτώσεις της επίθεσης. Η εταιρεία εστιάζει στην επαναφορά των συστημάτων στο διαδίκτυο με ασφάλεια, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την επιχείρησή της ως προς την δομή της και την εξυπηρέτηση πελατών της. Βέβαια πρόκειται για μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο, όπως ανέφερε η εταιρεία, αλλά είναι κάτι απαραίτητο.

Η Lion, πρώην Lion Nathan, δήλωσε πως ήλπιζε σε μία πιο γρήγορη αποκατάσταση, κάτι το οποίο όμως δεν κατέστη εφικτό. Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιαδήποτε από τις πληροφορίες που περιέχονται στο σύστημά της, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών ή προσωπικών πληροφοριών, έχει επηρεαστεί, ωστόσο θα επανεξετάσει το ζήτημα καθώς συνεχίζονται οι έρευνες.

Στις 9 Ιουνίου, η Lion ανακοίνωσε πως έκλεισε προληπτικά τα πληροφοριακά της συστήματα, λόγω μιας ransomware επίθεσης. Την προηγούμενη Παρασκευή, ανέφερε ότι καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, κατάφερε να συνεχίσει να παρασκευάζει με ασφάλεια την μπύρα, ότι είχε αποθέματα και ότι ετοιμαζόταν να αυξήσει την παρασκευή του ποτού. Όμως, η ransomware επίθεση καθυστέρησε αυτά τα σχέδια, ενώ τα προϊόντα της δεν είναι ορατά σε υποψήφιους πελάτες. Η εταιρεία προσπαθεί να επαναφέρει τις ζυθοποιίες της στο διαδίκτυο το συντομότερο δυνατό. Ακόμη, θα διαχειριστεί τα αποθέματά της, τα οποία μπορούν να παρουσιάσουν προσωρινές ελλείψεις. Η εταιρεία που παράγει και διανέμει επίσης γάλα και άλλα γαλακτοκομικά είδη όπως το γιαούρτι, καθώς και χυμό και σόγια, είπε ότι ορισμένα τμήματα της εξυπηρέτησης πελατών της Dairy & Drinks συνεχίζουν να επηρεάζονται, με ορισμένα από τα site παραγωγής της να είναι εκτός σύνδεσης. Πρόσθεσε επίσης πως λόγω της φύσης των φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων και προϊόντων χυμού, αντιμετωπίζει κάποιες απώλειες υπηρεσιών στα κανάλια των πελατών της. Παρόλα αυτά συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες για να ανταποκριθεί στη ζήτηση των πελατών της και να έχει άτομα που θα συνεργάζονται με πελάτες για να βοηθήσουν στις παραγγελίες και τις παραδόσεις.

Η Lion ανέφερε επιπλέον ότι η συνολική της οικονομική συνεισφορά στις οικονομίες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας ανέρχεται περίπου στα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, απασχολώντας περίπου 6.700 άτομα, ενώ διαθέτει 45 sites σε όλη την περιοχή.

Η προειδοποίηση σχετικά με πιθανές ελλείψεις έρχεται καθώς οι Αυστραλοί επιστρέφουν σιγά σιγά σε παμπ, εστιατόρια και κλαμπ, μετά την χαλάρωση των μέτρων που είχαν ληφθεί εν μέσω COVID-19.

Pohackontas
Pohackontashttps://secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS