ΑρχικήinetCOVID-19: Νέα έρευνα αναζητά αντισώματα στους αιμοδότες

COVID-19: Νέα έρευνα αναζητά αντισώματα στους αιμοδότες

H American Red Cross εξετάζει το αίμα που έχει προέλθει από δωρεές, και ψάχνει για αντισώματα του COVID-19 που θα της δώσουν στοιχεία για την εξάπλωσή του. Σε περίπτωση που βρουν τα αντισώματα σε κάποιον αιμοδότη, τον ελέγχουν ξανά για να δουν πόσο διαρκούν στον οργανισμό του.

covid-19
COVID-19: Νέα έρευνα αναζητά αντισώματα στους αιμοδότες

Όταν κάποιος έχει τα αντισώματα του ιού, σημαίνει ότι κάποια στιγμή είχε μολυνθεί από αυτόν. Μπορεί αυτή τη στιγμή οι έλεγχοι να μην είναι στο καλύτερο επίπεδο, αλλά πολλοί άνθρωποι θέλουν να τους κάνουν και ειδικά αυτοί που νομίζουν ότι είχαν τον COVID-19, αλλά δεν μπόρεσαν να το ελέγξουν όταν αρρώστησαν.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο των επιστημονικών θεμάτων του Red Cross, Susan Stramer, ένας από τους στόχους της αναζήτησης αντισωμάτων είναι η παρότρυνση των ανθρώπων για αιμοδοσία. Τα μέτρα ασφαλείας και η εντολή των κυβερνήσεων «Μένουμε Σπίτι», είχαν σοβαρές επιπτώσεις στο απόθεμα αίματος, αφού έδωσαν αίμα πολύ λιγότεροι άνθρωποι από το συνηθισμένο.

Από τις 15 Ιουνίου, που ανακοινώθηκε η εξέταση του αίματος για αντισώματα, η οργάνωση παρατήρησε αύξηση 150% στη δωρεά αίματος.

Όταν κάποιος δίνει το αίμα του στη Red Cross, συμφωνεί ώστε ένα δείγμα του να χρησιμοποιηθεί στις έρευνες του COVID-19.

«Παίρνουμε το 40% του αποθέματος αίματος της χώρας, επομένως έχουμε μια καλή εικόνα ώστε να πούμε πόσοι περίπου άνθρωποι βρέθηκαν με αντισώματα. Μέχρι στιγμής, με τα δεδομένα των 2 εβδομάδων, στο 1.2% των δειγμάτων αίματος ανιχνεύτηκαν τα αντισώματα του κορονοϊού,» είπε η Stramer.

Το επόμενο βήμα της οργάνωσης είναι να επικοινωνήσει με τους αιμοδότες που έχουν τα αντισώματα και να τους ρωτήσει εάν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη συνέχεια της μελέτης, παρακολουθώντας τις αλλαγές στα επίπεδα των αντισωμάτων τους με την πάροδο του χρόνου.

Αυτά τα αντισώματα θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να προστατευτούν από τον COVID-19, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να κάνουν οι επιστήμονες. Ακόμα δεν έχουν στοιχεία για τη διάρκεια των αντισωμάτων στον οργανισμό, ενώ από κάποιες ενδείξεις πιστεύουν ότι μπορεί να παραμένουν μόνο λίγους μήνες, και ειδικά σε οργανισμούς που δεν είχαν εμφανίσει συμπτώματα.

Η American Red Cross συμμετέχει επίσης σε μια εθνική μελέτη, με την υποστήριξη των κέντρων Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης. Αυτή η έρευνα περιλαμβάνει διάφορους οργανισμούς αιμοδοσίας, και θα ελέγξει το ποσοστό του πληθυσμού με τα αντισώματα.

COVID-19: Νέα έρευνα αναζητά αντισώματα στους αιμοδότες

«Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη αιματολογική έρευνα που έχω συμμετάσχει,» δήλωσε ο Michael Busch, διευθυντής του Vitalant Research Institute. Κάθε μία από τις μελέτες θα περιλαμβάνει 50.000 δείγματα αίματος.

Οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν δωρεά αίματος, θα πρέπει να είναι απολύτως υγιείς, ενώ ενδέχεται να υπάρξει ένα κενό από τη στιγμή που δεν θα είναι πλέον άρρωστοι μέχρι τη συμμετοχή τους στην έρευνα, επειδή ο COVID-19 εξακολουθεί να υπάρχει στον οργανισμό.

Η Stramer τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι πολλοί άνθρωποι που είναι υγιείς, μπορεί να έχουν τα αντισώματα.

«Απευθύνεται στους ανθρώπους που μπορεί να μη γνώριζαν ότι έχουν μολυνθεί, ή που είχαν μολυνθεί και τώρα δεν έχουν συμπτώματα.»

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS