ΑρχικήSecurityΣχολεία στην Καλιφόρνια δέχτηκαν επίθεση malware

Σχολεία στην Καλιφόρνια δέχτηκαν επίθεση malware

Τη Δευτέρα το πρωί, τα σχολεία του Rialto στην Καλιφόρνια δέχτηκαν επίθεση και ανέστειλαν τα απομακρυσμένα μαθήματα, επειδή οι servers τους είχαν παραβιαστεί. Ο σκοπός του malware ήταν να βλάψει τους υπολογιστές.

Και τώρα οι υπάλληλοι συλλέγουν υπολογιστές και συσκευές για να ελεγχθούν σε περίπτωση που έχουν παραβιαστεί.

Το κίνητρο της επίθεσης;

Οι εκπρόσωποι του σχολείου λένε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ζητηθεί λύτρα, αλλά αν το μόνο που ήθελε να προκαλέσει η malware επίθεση ήταν χάος στην αρχή της σχολικής χρονιάς… το πέτυχε.

malware

Η Syeda Jafri, εκπρόσωπος του RUSD δήλωσε «Αντιμετωπίζουμε κάτι που είναι εκτός ελέγχου». Συνέχισε τις δηλώσεις της μέσω των social media λέγοντας: «Το Rialto Unified School District αντιμετωπίζει μια malware επίθεση».

Η Jafri λέει ότι ο server που τροφοδοτεί όλους τους υπολογιστές του σχολικού συγκροτήματος δέχτηκε επίθεση μόλις άρχισε η σχολική χρονιά. Και γνωρίζουμε ήδη ότι δεν είναι εύκολο για τους γονείς αφού τα μαθήματα πραγματοποιούνται απομακρυσμένα. Συνεχίζει λέγοντας: «Επικοινωνήσαμε με τους γονείς, τους μαθητές και φυσικά με το προσωπικό μας καθώς επ αόριστόν θα πρέπει να αναστείλουμε τις λειτουργίες μας».

Η Maya Levine αναφέρει «Σε γενικές γραμμές αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι αρκετά σοβαρές και η συντηρητική προσέγγιση που ακολουθεί το σχολικό συγκρότημα είναι και η σωστή». Σχετικά με τον server είπε: «Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον server να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα».

Ο Jay Gehringer ήταν ο εκπαιδευτικός διευθυντής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο North Hollywood High.

Προπονούσε τους μαθητές που διέπρεπαν σε εθνικό επίπεδο σε διαγωνισμούς κατά του hacking.

Λέει, «Οι κακοί έχουν γίνει πολύ καλύτεροι στο hacking από ότι οι καλοί στο να ασφαλίζουν τους υπολογιστές τους. Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα οι κακοί γίνονται καλύτεροι και γρηγορότεροι και πρέπει απλώς να καταλάβουμε ότι τα σχολικά μας συστήματα και οι δάσκαλοί μας κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να εκπαιδεύσουν τα παιδιά μας.»

Και η έρευνα για το hacking συνεχίζεται.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS