ΑρχικήSecurityΙράν: Αρνείται τους ισχυρισμούς της Microsoft ότι στοχεύει Trump και Biden!

Ιράν: Αρνείται τους ισχυρισμούς της Microsoft ότι στοχεύει Trump και Biden!

Μία ανάσα πριν τις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, η Microsoft ανακοίνωσε ότι χάκερς από την Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν στοχεύουν τις προεκλογικές εκστρατείες των Trump και Biden. Ωστόσο, η Τεχεράνη έδωσε την δική της απάντηση την Παρασκευή, αντιδρώντας στους ισχυρισμούς της Microsoft και δηλώνοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, η Microsoft ισχυρίστηκε ότι έχει αποτρέψει κυβερνοεπιθέσεις Ρώσων, Κινέζων και Ιρανών χάκερς που έχουν ως στόχο το προσωπικό που εργάζεται στις εκστρατείες του Αμερικανού Προέδρου και του Δημοκρατικού του αντιπάλου. Ωστόσο, τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα των φετινών εκλογών δήλωσαν πως γνωρίζουν ότι βρίσκονται στο στόχαστρο των χάκερς.

Trump-Biden

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε πως σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Saeed Khatibzadeh, οι ΗΠΑ, που εδώ και δεκαετίες παρεμβαίνουν στις εκλογές άλλων χωρών όπως το Ιράν, δεν είναι σε θέση να προβούν σε τέτοιου είδους παράλογους και αβάσιμους ισχυρισμούς. Ως παράδειγμα έθεσε τον ρόλο της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ σε πραξικόπημα το 1953, που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του δημοφιλούς πρωθυπουργού Mohammad Mosaddegh, ο οποίος είχε ζητήσει την εθνικοποίηση του πετρελαίου του Ιράν.

εκλογές ΗΠΑ 2020

Η Microsoft ανέφερε ότι μια hacking ομάδα με έδρα το Ιράν που ονομάζεται Phosphorus στοχεύει προσωπικούς λογαριασμούς ατόμων που σχετίζονται με την εκστρατεία του Trump. Από την άλλη πλευρά, ο Khatibzadeh τόνισε πως για την Τεχεράνη, δεν έχει σημασία ποιος είναι στον Λευκό Οίκο. Αυτό που έχει σημασία είναι η δέσμευση της Ουάσιγκτον αναφορικά με διεθνή δικαιώματα, νόμους και κανόνες, η μη ανάμιξη στις υποθέσεις άλλων και η τήρηση των δεσμεύσεων.

Ιράν VS ΗΠΑ

Η μακροχρόνια διαμάχη Ουάσινγκτον και Τεχεράνης έχει ενταθεί ακόμα περισσότερο από το 2018, που ο Trump αποφάσισε οι ΗΠΑ να αποχωρήσουν από μια πολυεθνική συμφωνία που περιόρισε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Επιπλέον, ο Trump επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στην οικονομία του Ιράν. Οι εχθρικές σχέσεις των δύο χωρών κλιμακώθηκαν σημαντικά ύστερα από μία αμερικανική αεροπορική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης τον Ιανουάριο, κατά την οποία σκοτώθηκε ο κορυφαίος Ιρανός στρατηγός Saeed Khatibzadeh.

Ακόμη, Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν τάσσονται υπέρ του Trump ή του Biden στις εκλογές του 2020, ενώ ζητούν την επιστροφή της Ουάσινγκτον στην πυρηνική συμφωνία του 2015 και την άρση των κυρώσεων.

Pohackontas
Pohackontashttps://secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS