ΑρχικήinetΑίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν 27 σαρκοφάγοι στην πυραμίδα Saqqara!

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν 27 σαρκοφάγοι στην πυραμίδα Saqqara!

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει πάνω από 25 αρχαίες σαρκοφάγους σε μια τεράστια νεκρόπολη στη Saqqara.

αίγυπτος σαρκοφάγοι
Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν 27 σαρκοφάγοι στην πυραμίδα Saqqara!

Οι σαρκοφάγοι έχουν παραμείνει κλειστές από τότε που θάφτηκαν, πριν από 2.500 χρόνια, κοντά στην περίφημη Πυραμίδα του Djoser στη Saqqara, δήλωσε η Neveine El-Arif, εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων. Είπε ότι 13 σαρκοφάγοι βρέθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα σε ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν φρεάτιο βάθους 11 μέτρων, και ότι βρέθηκαν 14 ακόμα την περασμένη εβδομάδα σε άλλο.

Σύμφωνα με υλικό που κοινοποίησε το Υπουργείο, πρόκειται για πολύχρωμες σαρκοφάγους διακοσμημένες με αρχαία αιγυπτιακά ιερογλυφικά, καθώς και άλλα αντικείμενα που ανέφερε το υπουργείο ότι βρέθηκαν.

Η Αίγυπτος, και συγκεκριμένα το οροπέδιο Saqqara, φιλοξένησε τουλάχιστον 11 πυραμίδες, μαζί με εκατοντάδες τάφους αρχαίων αξιωματούχων, που κυμαίνονται από την 1η Δυναστεία (2920 π.Χ.-2770 π.Χ.) έως την Κοπτική περίοδο (395-642). Οι αρχαιολόγοι εξακολουθούσαν να εργάζονται για να προσδιορίσουν την προέλευση των φέρετρων, δήλωσε η El-Arif, προσθέτοντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες και «μυστικά» πιθανότατα θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.

Τα τελευταία χρόνια, η Αίγυπτος έχει προωθήσει σε μεγάλο βαθμό νέα αρχαιολογικά ευρήματα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια αναβίωσης του τουρισμού, προσελκύοντας περισσότερους τουρίστες στη χώρα. Η El-Arif είπε ότι πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω ανασκαφές στη νεκρόπολη, και αναμένονται περισσότερες σαρκοφάγοι, σύμφωνα με το abcNews.

Τον προηγούμενο χρόνο, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια κρύπτη στη Saqqara που περιελάμβανε εκατοντάδες μουμιοποιημένα ζώα, πουλιά και κροκόδειλους, καθώς και δύο μουμιοποιημένα λιοντάρια.

Το οροπέδιο Saqqara είναι μέρος της νεκρόπολης της αρχαίας πόλης Μέμφις της Αιγύπτου, που περιλαμβάνει επίσης τις Abu Sir, Dahshur και Abu Ruwaysh, και τις φημισμένες Πυραμίδες της Γκίζας. Τα ερείπια του Μέμφις ανακοινώθηκαν ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1970.

saqqara
Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν 27 σαρκοφάγοι στην πυραμίδα Saqqara!

Τον Οκτώβριο του 2019, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 30 αρχαίες ξύλινες σαρκοφάγους με επιγραφές, και πίνακες ζωγραφικής στη νότια πόλη του Λούξορ, οι οποίες μεταφέρθηκαν για να προβληθούν στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, το οποίο χτίζει η Αίγυπτος κοντά στις Πυραμίδες της Γκίζας.

Ο βασικός τουριστικός τομέας της Αιγύπτου, έχει πληγεί από τα χρόνια της πολιτικής αναταραχής και της βίας μετά την εξέγερση του 2011, που ανέτρεψε τον αυτοκράτορα Hosni Mubarak, και δέχτηκε ένα ακόμη πλήγμα φέτος από την παγκόσμια πανδημία του κοροναϊού.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS