ΑρχικήinetNetflix: Αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για την ταινία «Cuties»

Netflix: Αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για την ταινία «Cuties»

Το Netflix υπήρξε πρόσφατα στόχος κριτικής για μια αμφιλεγόμενη ταινία που ονομάζεται Cuties, και πλέον αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες.

Netflix: Αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για την ταινία «Cuties»
Netflix: Αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για την ταινία «Cuties»

Μια μεγάλη κριτική επιτροπή στην κομητεία Tyler του Τέξας κατηγορεί την εταιρεία. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το Netflix προώθησε εν γνώσει της περιεχόμενο της ταινίας Cuties, όπως «οπτικό υλικό που απεικονίζει την άσεμνη έκθεση των γεννητικών οργάνων ή της ηβικής περιοχής ενός παιδικού ή μερικώς ντυμένου παιδιού που ήταν μικρότερο των 18 ετών τη στιγμή της δημιουργίας του οπτικού υλικού, το οποίο προωθεί το σεξουαλικό ενδιαφερον, και δεν έχει καμία σοβαρή, λογοτεχνική, καλλιτεχνική, πολιτική ή επιστημονική αξία,» σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η καταγγελία ανήκει στην κατηγορία του κακουργήματος. Το Netflix έχει δεχτεί ήδη μια κλήση, αν και δεν έχει οριστεί ημερομηνία κλήτευσης. Οι CEOs της εταιρείας, Reed Hastings και Ted Sarandos, αναφέρθηκαν επίσης στο κατηγορητήριο.

«Η ταινία είναι ένας κοινωνικός σχολιασμός κατά της σεξουαλικοποίησης των μικρών παιδιών. Αυτή η κατηγορία δεν έχει αξία και εμείς είμαστε δίπλα στην ταινία,» δήλωσε η εταιρεία στο Reuters. Η γαλλική ταινία Cuties αφορά ένα 11χρονο μουσουλμάνο κορίτσι, το οποίο, σύμφωνα με το Netflix, «αρχίζει να επαναστατεί ενάντια στις παραδόσεις της συντηρητικής οικογένειάς της όταν γοητεύεται με ομάδα χορού με ελεύθερο πνεύμα.»

Netflix: Αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για την ταινία «Cuties»
Netflix: Αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για την ταινία «Cuties»

Ακόμα και πριν ξεκινήσει η προβολή του Cuties στις 9 Σεπτεμβρίου το Netflix έλαβε πολλές αντιδράσεις λόγω της διαφημιστικής αφίσας της ταινίας, που φέρεται να έχει σεξουαλικοποιήσει νεαρά κορίτσια. Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για τις «ακατάλληλες» εικόνες και είπε ότι δεν ήταν αντιπροσωπευτική της ταινίας.

To Cuties κέρδισε ένα βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance, όπου έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο. Η σκηνοθέτης της ταινίας, Maïmouna Doucouré, δήλωσε στo Deadline τον περασμένο μήνα ότι έχει δεχτεί επιθέσεις στον χαρακτήρα της από «άτομα που δεν είχαν δει την ταινία, που πίστευαν ότι έκανε πραγματικά μια ταινία που ήταν απολογητική για την σεξουαλικότητα των παιδιών.» Ισχυρίζεται επίσης ότι έχει λάβει απειλές θανάτου.

Η Τουρκία, εν τω μεταξύ, έδωσε εντολή στο Netflix να αποκλείσει την πρόσβαση στο Cuties στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Engadget.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS