ΑρχικήsecurityAmong Us: οι παίκτες χτυπήθηκαν από επίθεση spam

Among Us: οι παίκτες χτυπήθηκαν από επίθεση spam

Η InnerSloth, δημιουργός του δημοφιλούς παιχνιδιού Among Us, αντιμετώπισε μία επίθεση που επηρέασε τους παίκτες του την προηγούμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, κάποια στιγμή την περασμένη Πέμπτη, οι παίκτες έπεσαν θύματα μίας επίθεσης spam, που βομβάρδισε τις συνομιλίες τους στο παιχνίδι.

Among Us

Η επίθεση spam που έπληξε τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι, έστειλε στις συνομιλίες τους ένα χαρακτήρα “Eris Loris”, που τους ωθούσε να εγγραφούν στο κανάλι του στο YouTube. Ορισμένα μηνύματα έπαιρναν απειλητικό τόνο, προειδοποιώντας τους παίκτες ότι αν δεν εγγραφούν, οι συσκευές τους θα παραβιαστούν. Μετά από έλεγχο, το κανάλι στο YouTube που προωθήθηκε από το κακόβουλο λογισμικό φαίνεται να προωθεί διάφορα cheats και hacks για παιχνίδια.

Οι παίκτες μοιράστηκαν ορισμένα screenshots σχετικά με την επίθεση ανεπιθύμητου περιεχομένου, σε πολλά κοινωνικά μέσα, συμπεριλαμβανομένου του Twitter.

Μόλις η InnerSloth ενημερώθηκε για το πρόβλημα, άρχισε αμέσως να διερευνά το ζήτημα ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν σε μια ενημέρωση, για να διορθώσει την κατάσταση. Το στούντιο παιχνιδιών συμβούλεψε την κοινότητα να μην συμμετάσχει σε δημόσια διαδικτυακά παιχνίδια και αντί αυτών να επιλέξει ιδιωτικά παιχνίδια με άτομα που θα μπορούσαν να εμπιστευτούν.

Ο Forest Willard, ένας από τους προγραμματιστές της InnerSloth, άρχισε να κυκλοφορεί την ενημέρωση έκτακτης ανάγκης αργότερα το ίδιο βράδυ.

Αν και τόσο η υπόθεση όσο και τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύ απλά, το Among Us έχει γίνει μεγάλη επιτυχία με παίκτες από όλο τον κόσμο. Μέρος της τεράστιας επιτυχίας του θα μπορούσε να οφείλεται και στην πανδημία του COVID-19, που έχει αναγκάσει πολύ κόσμο να μείνει στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να «κολλήσουν» με το παιχνίδι.

Στο παιχνίδι, οι παίκτες προσπαθούν να κρατήσουν το διαστημόπλοιό τους σε λειτουργία, ολοκληρώνοντας διάφορες εργασίες, ενώ ένας από τους Συνεργάτες τους, που είναι απατεώνας, προσπαθεί να τους εξοντώσει στα κρυφά. Οι Συνεργάτες τότε πρέπει να προσπαθήσουν να εκδιώξουν τον απατεώνα και να τον απομακρύνουν από το παιχνίδι.

Το παιχνίδι είναι μάλιστα τόσο δημοφιλές που χρησιμοποιήθηκε επίσης σε προσπάθειες κινητοποίησης νέων ψηφοφόρων για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS