ΑρχικήHow ToΠώς να απενεργοποιήσετε αυτόματα άδειες Android apps που δεν χρησιμοποιείτε συχνά;

Πώς να απενεργοποιήσετε αυτόματα άδειες Android apps που δεν χρησιμοποιείτε συχνά;

Android apps

Όταν δεν χρησιμοποιείτε συχνά μια εφαρμογή, είναι καλό να απενεργοποιείτε οποιαδήποτε άδεια που της παρέχει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα. Ευτυχώς, στα Android τηλέφωνα και tablet υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτόματη απενεργοποίηση των αδειών τέτοιων apps.

Στο Android 11, το permission feature προσφέρει μια επιλογή που ανακαλεί αυτόματα τα δικαιώματα/άδειες από Android apps που δεν έχετε ανοίξει για αρκετό διάστημα. Ωστόσο, αυτή η ρύθμιση δεν εφαρμόζεται σε όλο το λειτουργικό σύστημα. Πρέπει να την ενεργοποιήσετε ξεχωριστά για κάθε εφαρμογή. Είναι καλό να το κάνετε, ειδικά για Android apps για τα οποία δεν είστε πολύ σίγουροι σχετικά με την αξιοπιστία τους (αν και είναι προτιμότερο να αποφεύγετε γενικά την εγκατάσταση τέτοιων apps). Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το feature.

(Προσοχή! Ο κάθε κατασκευαστής Android τηλεφώνων μπορεί να χρησιμοποιεί διαφορετικά ονόματα στις ρυθμίσεις. Οι παρακάτω οδηγίες δίνονται με βάση ένα τηλέφωνο Samsung. Ωστόσο, αν και κάποια ονόματα μπορεί να είναι διαφορετικά, η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια).

Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” στο smartphone ή το Android tablet σας.

Επιλέξτε “Εφαρμογές και ειδοποιήσεις”.

Android apps
Πώς να απενεργοποιήσετε αυτόματα άδειες Android apps που δεν χρησιμοποιείτε συχνά;

Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή “Εμφάνιση όλων των εφαρμογών”.

Εντοπίστε την εφαρμογή της οποίας θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτόματα τις άδειες μετά από μερικούς μήνες αχρησίας. Πατήστε την επιλογή “Άδειες“.

Πατήστε την επιλογή “Κατάργηση αδειών εάν η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται” που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

άδειες
Πώς να απενεργοποιήσετε αυτόματα άδειες Android apps που δεν χρησιμοποιείτε συχνά;

Αν το κάνετε αυτό, οι άδειες του app θα απενεργοποιηθούν αυτόματα μετά από μερικούς μήνες μη χρήσης. Έτσι, εάν δεν χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για αρκετό διάστημα, το τηλέφωνο ή το tablet σας θα διακόψει τη σύνδεση με όλα τα data modules στα οποία επιτρέπεται η πρόσβαση. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε το WhatsApp, θα απενεργοποιηθούν οι άδειες που επιτρέπουν την πρόσβαση στην κάμερα, το μικρόφωνο, τον τοπικό χώρο αποθήκευσης κλπ.

Το σύνολο των αδειών που απενεργοποιείται, διαφέρει ανάλογα με την εφαρμογή. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρακτηριστικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα τα Android apps. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να δώσετε εντολή στο Android να απενεργοποιήσει αυτόματα την πρόσβαση του Gmail στις επαφές και το ημερολόγιο του τηλεφώνου σας.

Η Google δεν καθορίζει πότε το Android θα απενεργοποιεί αυτόματα τις άδειες των Android apps. Ωστόσο, όταν γίνεται η απενεργοποίηση, ο χρήστης ενημερώνεται, ενώ του δίνεται και μια επιλογή για απεγκατάσταση της εφαρμογής, αφού δεν χρησιμοποιείται για μεγάλο διάστημα και επομένως δεν είναι τόσο χρήσιμη.

Πηγή: Howtogeek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS