ΑρχικήyoutubeΕπίθεση Καπιτώλιο: Google, Apple, Amazon απαγορεύουν το Parler app

Επίθεση Καπιτώλιο: Google, Apple, Amazon απαγορεύουν το Parler app

Η Amazon, η Apple και η Google απαγόρευσαν την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Parler από τις υπηρεσίες και καταστήματα εφαρμογών τους μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, από ένα πλήθος υποστηρικτών του Trump.

Το Parler app έχει γεμίσει με σχόλια που προάγουν τη βία και σχετίζονται την πρόσφατη επίθεση, κάτι που δεν είναι αποδεκτό από τις τεχνολογικές εταιρείες. Η Apple και η Google είπαν ότι θα επαναφέρουν την εφαρμογή μόνο όταν η Parler συντονίσει καλύτερα την υπηρεσία της.

Google Apple Amazon
Google, Apple, Amazon απαγορεύουν το Parler app μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο

Το Parler app ισχυρίζεται ότι προάγει την ελεύθερη έκφραση και αλληλεπίδραση των χρηστών και αποτελεί αγαπημένη πλατφόρμα των συντηρητικών που έχουν κατακριθεί από άλλες εφαρμογές όπως το Facebook και το Twitter

Ο διευθύνων σύμβουλος της Parler, John Matze, ανακοίνωσε στην εφαρμογή του ότι η Amazon τον ενημέρωσε ότι δεν θα φιλοξενεί πλέον την υπηρεσία του στην πλατφόρμα Amazon Web Services. Προηγουμένως, η Apple και η Google είχαν, επίσης, ανακοινώσει την κατάργηση της εφαρμογής από τα καταστήματα εφαρμογών τους.

Αυτή ήταν μια συντονισμένη επίθεση από τους τεχνολογικούς γίγαντες για να σκοτώσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά“, έγραψε ο Matze, ενώ τόνισε ότι το Parler app είχε γίνει πολύ δημοφιλές και επιτυχημένο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε στη χρήση της εφαρμογής από άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό στο Καπιτώλιο.

Την Κυριακή το απόγευμα, ο Matze είπε σε μια συνέντευξη τύπου ότι η εταιρεία εργάζεται για να βελτιώσει την εποπτεία και να καταργήσει το απαγορευμένο περιεχόμενο, δηλαδή δημοσιεύσεις που υποκινούν βία. “Η εφαρμογή Parler προσπαθεί να φέρει τους ανθρώπους κοντά και να βρει κοινό έδαφος και ειρήνη. Δεν συγχωρούμε ούτε δεχόμαστε τη βία στην πλατφόρμα μας και ποτέ δεν θα το κάνουμε“, δήλωσε ο Matze.

Απαγόρευση του Parler app από τις Apple και Google

Το Σάββατο, η Apple ανακοίνωσε ότι κατήργησε την εφαρμογή Parler από το App Store της, επειδή παραβίαζε την πολιτική σχετικά με το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους χρήστες.

Η Apple υποστήριζε πάντοτε τις διαφορετικές απόψεις στο App Store, αλλά δεν υπάρχει θέση στην πλατφόρμα μας για απειλές βίας και παράνομης δραστηριότητας“, δήλωσε η εταιρεία. “Η Parler δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για να αντιμετωπίσει τον πολλαπλασιασμό αυτών των απειλών για την ασφάλεια των ανθρώπων. Έχουμε αναστείλει την εφαρμογή Parler από το App Store μέχρι να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα“.

Η εταιρεία έστειλε στην Parler μια προειδοποιητική επιστολή (την Παρασκευή) ζητώντας από την εφαρμογή να βελτιώσει την εποπτεία της. Το Σάββατο, ο κατασκευαστής iPhone δήλωσε ότι εξακολουθούσε να βλέπει απαράδεκτο περιεχόμενο και αποφάσισε να αφαιρέσει το app.

Ένα σχέδιο που πρότεινε η Parler δεν ικανοποίησε την Apple.

Η απάντησή σας αναφέρεται, επίσης, σε ένα προσωρινό σχέδιο εποπτείας, το οποίο δεν πληροί τις τρέχουσες απαιτήσεις“, έγραψε η Apple. “Παρόλο που δεν υπάρχει τέλειο σύστημα για την αποτροπή όλου του επικίνδυνου περιεχομένου ή του περιεχομένου μίσους, οι εφαρμογές πρέπει να διαθέτουν ισχυρά σχέδια εποπτείας για να αντιμετωπίσουν προληπτικά και αποτελεσματικά αυτά τα ζητήματα. Ένα προσωρινό ‘task force’ δεν είναι επαρκής απάντηση δεδομένης της έκτασης του ακατάλληλου περιεχομένου”.

Ο Matze αμφισβήτησε τη θέση της Apple και είπε ότι η εταιρεία δεν κρατά την ίδια στάση και απέναντι στο Twitter ή το Facebook. Προφανώς πιστεύουν ότι το Parler είναι υπεύθυνο για ΟΛΟ το περιεχόμενο που δημιουργείται από το χρήστη“, είπε. “Με την ίδια λογική, η Apple πρέπει να είναι υπεύθυνη για ΟΛΕΣ τις ενέργειες που πραγματοποιούνται από τα τηλέφωνά της. Για κάθε βόμβα αυτοκινήτου, κάθε παράνομη συνομιλία μέσω κινητού τηλεφώνου, κάθε έγκλημα που διαπράττεται και οργανώνεται μέσω ενός iPhone, πρέπει να είναι υπεύθυνη και η Apple“.

Το App Store είναι ο μόνος τρόπος για τη διανομή εφαρμογών σε iPhone, οπότε η απαγόρευση ενός social app είναι σημαντικό πρόβλημα για τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης. Από την άλλη, στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει και η δυνατότητα πρόσβασης μέσω website.

Google, Apple, Amazon απαγορεύουν το Parler app μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο

Η Apple απαγόρευσε την εφαρμογή μετά τη Google, η οποία την είχε ήδη (από την Παρασκευή) αφαιρέσει από το Play Store για τους ίδιους λόγους.

Γνωρίζουμε για τις συνεχείς δημοσιεύσεις στην εφαρμογή Parler, που προσπαθούν να υποκινήσουν βία στις ΗΠΑ“, δήλωσε η Google. “Αναγνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρξει εύλογη συζήτηση σχετικά με τις πολιτικές περιεχομένου και ότι μπορεί να είναι δύσκολο για τις εφαρμογές να καταργήσουν αμέσως όλο το απαγορευμένο περιεχόμενο, αλλά για να διανείμουμε μια εφαρμογή μέσω του Google Play, απαιτούμε από τις εφαρμογές να εφαρμόσουν ισχυρή εποπτεία περιεχομένου“.

Ωστόσο, η απαγόρευση της Google δεν θα επηρεάσει σημαντικά την Parler (όπως η απαγόρευση της Apple), επειδή οι χρήστες Android μπορούν να κάνουν “sideload” κάποιες εφαρμογές χωρίς να περάσουν από το Play Store (αν και δυνατότητα αυτή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή).

Επιπλέον, ο Matze είχε προειδοποιήσει ότι η εφαρμογή του θα αφαιρούνταν από τις υπηρεσίες της Amazon, αφού μια ομάδα υπαλλήλων κάλεσε την εταιρεία να δράσει. “Δεν μπορούμε να δεχτούμε περισσότερες αιματοχυσίες και βίαιες επιθέσεις στη δημοκρατία μας“, έγραψαν οι υπάλληλοι της Amazon σε ένα tweet.

Μια ημέρα αργότερα, οι φωνές τους εισακούσθηκαν.

Parler Καπιτώλιο
Google, Apple, Amazon απαγορεύουν το Parler app μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο

Η σημασία του Parler

Η εφαρμογή Parler γίνεται πιο δημοφιλής μεταξύ των συντηρητικών ακτιβιστών, καθώς το Twitter, το Facebook και το Instagram αποφάσισαν να μπλοκάρουν τον Trump, μετά την επίθεση των οπαδών στο Καπιτώλιο, επομένως αυτές οι απαγορεύσεις αποτελούν ισχυρό πλήγμα.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS