ΑρχικήsecurityΝέα απάτη μέσω Facebook: Νεκρός από πυρά της αστυνομίας ο Chris Brown...

Νέα απάτη μέσω Facebook: Νεκρός από πυρά της αστυνομίας ο Chris Brown

facebook

Ένα ψεύτικο μήνυμα που κυκλοφορεί στο Facebook προσπαθεί να εξαπατήσει τους χρήστες και να τους ανακατευθύνει σε ιστοσελίδες online ερευνών, ενημερώνοντας ότι ο τραγουδιστής Chris Brown πυροβολήθηκε από την αστυνομία επειδή δεν συμμορφώθηκε στο αίτημά τους να σταματήσει το αυτοκίνητο.

Οι απατεώνες προκειμένου να κάνουν πιο δελεαστική την ψεύτικη είδηση αναφέρουν μέχρι ότι ο καλλιτέχνης έφερε ένα πακέτο 50-kg (110-λίβρα) με τα ναρκωτικά και αυτός ήταν ο λόγος που δεν σταμάτησε το αυτοκίνητο.

Όπως συμβαίνει πάντα στην περίπτωση των online εξαπατήσεων, ένα πλαίσιο βίντεο παρέχεται για να υποκινήσει τα πιθανά θύματα να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο που οδηγεί στην ιστοσελίδα της έρευνας.

Πριν προσφέρει την πρόσβαση στο υποτιθέμενο βίντεο, το θύμα καλείται να μοιραστεί το μήνυμα, ένα λάθος που πολλοί χρήστες φαίνεται να κάνουν, παρά τον εγγενή κίνδυνο της πράξης αυτής. Αυτό βοηθά μόνο τους απατεώνες στη διάδοση της απάτης τους σε περισσότερα πιθανά θύματα.

Η ιστοσελίδα που φιλοξενεί την απάτη έχει αναφερθεί από την Online Threat Alerts ως chochachi com / chris / 1222 [.];? φαίνεται ότι χρησιμοποιείται συχνά για αυτό το είδος της δραστηριότητας και σε άλλες scammy τοποθεσίες.

Αυτή τη στιγμή, το ανακατευθύνει σε μια απάτη που έδειχναν την εκτέλεση του Steven Sotloff από την ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας) την ομάδα σουνιτών τζιχαντιστών, σε μια διεύθυνση με γραφικά που προσπαθεί να υποδυθεί το YouTube. Φαίνεται ότι αυτή η απάτη δεν είναι ακόμη ενεργή, επειδή δεν υπάρχει online έρευνα που να διατίθεται για αυτό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS