ΑρχικήinetApple: Ίσως κυκλοφορήσει φακούς επαφής επαυξημένης πραγματικότητας

Apple: Ίσως κυκλοφορήσει φακούς επαφής επαυξημένης πραγματικότητας

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, ο οποίος μοιράστηκε ένα ερευνητικό σημείωμα με το MacRumors, προέβλεψε ότι η Apple θα κυκλοφορήσει φακούς επαφής επαυξημένης πραγματικότητας τη δεκαετία του 2030. Ο Kuo είπε ότι οι φακοί πρόκειται να φέρουν την τεχνολογία από την εποχή του «ορατού computing» σε αυτή του «αόρατου computing».

Apple

Ο Kuo είπε ότι οι φακοί “είναι απίθανο να έχουν ανεξάρτητη υπολογιστική ισχύ και χώρο αποθήκευσης“, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να βασίζονται σε σύνδεση με iPhone ή άλλη συσκευή, αλλά δεν προσέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο Kuo είπε ότι δεν υπάρχει “ορατότητα” για τους φακούς επαφής προς το παρόν, οπότε η συγκεκριμένη αναφορά μοιάζει περισσότερο με μια πρόβλεψη για το μέλλον, παρά για ένα εγγυημένο προϊόν.

Οι φακοί επαφής της Apple θα μπορούσαν να προσφέρουν μια ελαφριά εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, χωρίς να χρειάζεται να φοράτε ειδικά γυαλιά ή ακουστικά. Με απλά λόγια, η επαυξημένη πραγματικότητα επικαλύπτει τις ψηφιακές πληροφορίες πάνω από μια πραγματική άποψη. Για παράδειγμα, ένα άτομο που περπατά σε μια υπαίθρια εμπορική πλατεία θα μπορούσε εύκολα να δει τις ώρες λειτουργίας κάθε καταστήματος.

Στο πιο άμεσο μέλλον, ο Kuo είπε ότι η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα headset μικτής πραγματικότητας, που φημολογείται εδώ και πολλά χρόνια, “στα μέσα του 2022“, ακολουθούμενο από γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας έως το 2025.

φακούς επαφής

Προβλέπουμε ότι το πλάνο προϊόντων της Apple MR / AR περιλαμβάνει τρεις φάσεις: ένα headset έως το 2022, έναν τύπο γυαλιών έως το 2025 και ένα είδος φακών επαφής έως το 2030-2040“, έγραψε ο Kuo. “Προβλέπουμε ότι το headset θα προσφέρει εμπειρίες AR και VR, ενώ τα γυαλιά και οι φακοί επαφής, είναι πιο πιθανό να επικεντρωθούν σε εφαρμογές AR.

Η Apple είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη στις τεχνολογίες μικτής πραγματικότητας / επαυξημένης πραγματικότητας, σύμφωνα με τον Kuo, ο οποίος έχει μία «θετική άποψη» για το μέλλον της Apple σε αυτό το πεδίο. Ο Kuo είπε ότι οι δικαιούχοι της κύριας εφοδιαστικής αλυσίδας του headset, περιλαμβάνουν τη Sony (αποκλειστικός προμηθευτής οθόνης), την Pegatron (αποκλειστική EMS) και τους προμηθευτές που σχετίζονται με οπτικά εξαρτήματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS