Αρχικήinet«Εκπληκτικά σπάνιος» μετεωρίτης: Βρέθηκαν θραύσματα του στο UK

«Εκπληκτικά σπάνιος» μετεωρίτης: Βρέθηκαν θραύσματα του στο UK

Οι επιστήμονες έχουν στείλει πολλές αποστολές στο χώρο του διαστήματος για να «αρπάξουν» μερικά κομμάτια από αστεροειδείς και να τα φέρουν στην Γη. Ένας εντυπωσιακός μετεωρίτης φώτισε τον βρετανικό ουρανό στις 28 Φεβρουαρίου και οι επιστήμονες φαίνεται πως βρήκαν μερικά από τα πολύτιμα θραύσματα που διασκορπίστηκαν στο έδαφος.

μετεωρίτης

“Τα θραύσματα από τον μετεωρίτη ανακτήθηκαν από την μικρή πόλη Winchcombe στο Gloucestershire”, ανέφερε την Τρίτη σε ανακοίνωση το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Το μουσείο χαρακτήρισε τον ανθρακώδη μετεωρίτη χονδρίτη ως “εκπληκτικά σπάνιο” και είπε ότι θα δώσει στους επιστήμονες μια εικόνα του πρώιμου ηλιακού συστήματος που χρονολογείται από τουλάχιστον 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

Δεδομένου ότι ο βράχος προσγειώθηκε στην πόλη Winchcombe, γίνεται ήδη γνωστός ως “μετεωρίτης Winchcombe”. Σύμφωνα με το μουσείο, οι μετεωρίτες ανθρακούχοι χονδρίτες “αποτελούνται από ένα μείγμα ορυκτών και οργανικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένων των δομικών στοιχείων της ίδιας της ζωής: τα αμινοξέα.”

Ο σπάνιος μετεωρίτης άφησε την ερευνήτρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Sara Russell “άφωνη”. Σχεδόν 10,6 ουγκιές (300 γραμμάρια) του διαστημικού βράχου έχουν ανακτηθεί από το έδαφος μέχρι στιγμής, δίνοντας στους επιστήμονες μια τεράστια ποσότητα υλικού για μελέτη. Η Russell είπε ότι τα θραύσματα μοιάζουν με το υλικό που συλλέχθηκε από τις διαστημικές αποστολές Hayabusa2 και Osiris-Rex.

μετεωρίτης

Το Δίκτυο Παρατήρησης Μετεωριτών του Ηνωμένου Βασιλείου, μια επιστημονική ομάδα πολιτών που παρακολουθεί τους μετεωρίτες, συνέλαβε την στιγμή της λάμψης της βολίδας στη κάμερα και βοήθησε στο να περιοριστεί το πιθανό πεδίο των συντριμμιών και η πιθανή προέλευση του μετεωρίτη.

Η γρήγορη ανάκαμψη και η άριστη συντήρηση του μετεωρίτη σημαίνει ότι οι επιστήμονες έχουν ένα παρθένο δείγμα για να μελετήσουν, είπε η Russell, “Όλο αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.” Άλλα θραύσματα του μετεωρίτη – τα οποία θα μπορούσαν να βρεθούν ως μαύρες πέτρες, σωροί μικροσκοπικών πετρωμάτων ή ακόμη και σκόνη – θα μπορούσαν να ανακαλυφθούν, σύμφωνα με το μουσείο.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS