ΑρχικήinetUber και Lyft θα εκθέτουν οδηγούς που κατηγορούνται για παρενόχληση

Uber και Lyft θα εκθέτουν οδηγούς που κατηγορούνται για παρενόχληση

Οι υπηρεσίες ταξί Lyft και Uber, δήλωσαν ότι άρχισαν να συνεργάζονται με την εταιρεία HireRight και θα μοιράζονται δεδομένα σχετικά με οδηγούς που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση πελατών, ώστε να αποκλείονται και στις δύο πλατφόρμες.

uber lyft

Κι άλλες παρόμοιες εφαρμογές έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στο σύστημα κοινής χρήσης δεδομένων, αλλά μόνο εάν συμφωνούν με τους ίδιους κανόνες που συμφώνησαν οι Uber και Lyft και εάν χρησιμοποιήσουν το ίδιο πρόγραμμα που δημιούργησε η Uber σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Πόρων Σεξουαλικής Βίας και το Το Urban Institute το 2018.

Δείτε ακόμα: Η Uber κατηγορείται ότι κάνει «επιτηδευμένες ερωτήσεις» στους οδηγούς

«Θέλουμε να μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες και ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον και με άλλες εταιρείες, έτσι ώστε οι συνεργάτες μας σε αυτόν τον χώρο να μπορούν να ενημερωθούν και να λάβουν αποφάσεις για τις δικές τους πλατφόρμες για να διατηρήσουν αυτές τις πλατφόρμες ασφαλείς», δήλωσε η Jennifer Brandenburger, επικεφαλής της ανάπτυξη πολιτικής στην Lyft.

Ο Scott Berkowitz, πρόεδρος και ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Rape, Abuse & Incest National Network, επαίνεσε τις εταιρείες για την εν λόγω συνεργασία.

«Η Uber και η Lyft έχουν επιδείξει προσεκτική ηγεσία στο Πρόγραμμα Ασφάλειας Κοινής χρήσης Βιομηχανίας», είπε. «Αφήνοντας στην άκρη τον ανταγωνισμό, τοποθετούν τους χρήστες πάνω από όλα και χτίζουν μια ασφαλέστερη κοινότητα για όλους.»

Η Uber και η Lyft αποτέλεσαν αντικείμενο κριτικής και υπέστησαν νομικές κυρώσεις, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν υποθέσεις παρενόχλησης από οδηγούς στις πλατφόρμες τους. Μια καταγγελία του 2019 που υποβλήθηκε από 14 ανώνυμους ενάγοντες, ισχυρίστηκε ότι η Lyft είχε προσλάβει οδηγούς χωρίς να έχει κάνει πρώτα έλεγχο του ιστορικού τους.

Δείτε επίσης: Uber: Εξαγοράζει την startup παράδοσης αλκοόλ “Drizly” έναντι $1,1 δισ.!

uber lyft

Στα τέλη του 2019, η Uber κυκλοφόρησε την πρώτη της έκθεση σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις που συνδέονται με την υπηρεσία της, η οποία διαπίστωσε ότι έλαβε 5.981 ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση μεταξύ των ετών 2017-18. Ωστόσο, η έκθεση αντιμετώπισε κριτική από την Επιτροπή Δημόσιων Υπηρεσιών της Καλιφόρνιας, αφού η Uber αρνήθηκε να παραδώσει ιδιωτικά δεδομένα σχετικά με τα φερόμενα θύματα. Ως αποτέλεσμα, η Lyft δήλωσε ότι αποφάσισε να σταματήσει την κυκλοφορία της δικής της έκθεσης ασφαλείας, διότι είπε ότι οι πρόσφατες ενέργειες της επιτροπής θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή των θυμάτων.

Δείτε επίσης: Το Twitch για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης από streamers

Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες έχουν εισαγάγει μια σειρά πολιτικών και λειτουργιών στις εφαρμογές τους, που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας των οδηγών και των επιβατών. Η εφαρμογή της Uber περιλαμβάνει τώρα ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης, βελτιωμένους ελέγχους και νέα τεχνολογία που ανιχνεύει πιθανά σφάλματα ή απροσδόκητες μεγάλες στάσεις κατά τη διάρκεια μίας κούρσας. Η εφαρμογή της Lyft προσφέρει προστασία επαφών, την επιλογή κοινοποίησης πληροφοριών ταξιδιού με έναν φίλο και τη λειτουργία “Λήψη βοήθειας έκτακτης ανάγκης” στην οποία η εταιρεία ασφαλείας ADT επικοινωνεί με την επιβολή του νόμου.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι η ρύθμιση ανταλλαγής δεδομένων θα βασίζεται μόνο στην απενεργοποίηση του οδηγού. Και ότι οι πληροφορίες σχετικά με το θύμα δεν θα κοινοποιούνται στην ασφαλή βάση δεδομένων. «Θα μοιραζόμαστε τη βάση απενεργοποίησης, καθώς και πληροφορίες εντοπισμού σχετικά με τον οδηγό, ώστε άλλες εταιρείες να μπορούν να βρουν αυτό το άτομο στην πλατφόρμα τους, τίποτα άλλο», δήλωσε ο Tony West, επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Uber.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS