ΑρχικήHow ToΠως να αλλάξετε screen modes στο Photoshop

Πως να αλλάξετε screen modes στο Photoshop

Το Adobe Photoshop διαθέτει ένα προσαρμόσιμο interface που μπορείτε να αλλάξετε ώστε να ταιριάζει στο στυλ εργασίας ή το μέγεθος της οθόνης που θέλετε. Εάν θέλετε να αλλάξετε γρήγορα το interface layout του Adobe Photoshop, μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας σε ένα άλλο screen mode.

Τα screen modes είναι προκαθορισμένα interface styles για το Photoshop που μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν το μέγεθος του interface του software επεξεργασίας φωτογραφιών.

Μάθετε περισσότερα για το Photoshop: Πώς να απενεργοποιήσετε τα Smart Objects στο Photoshop

Διαθέσιμα Screen Modes στο Photoshop

Υπάρχουν αρκετά προεπιλεγμένα screen modes διαθέσιμα στο Photoshop. Από προεπιλογή, το Photoshop χρησιμοποιεί το “Standard Screen Mode” ως το προεπιλεγμένο interface layout όταν ανοίγετε ή δημιουργείτε ένα νέο έγγραφο, εμφανίζοντας εργαλεία και πίνακες σε κάθε πλευρά και στην κορυφή.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε “Full Screen Mode With Menu Bar”, το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομα, τοποθετεί το Photoshop σε πλήρη οθόνη διατηρώντας ταυτόχρονα τη γραμμή του μενού και τα άλλα πάνελ ορατά.

photoshop

Εναλλακτικά, το “Full Screen Mode” δείχνει το Photοshop σαν πιο γυμνό, εμφανίζοντας μόνο τον καμβά στον οποίο εργάζεστε, αν και η αριστερή γραμμή εργαλείων θα εμφανιστεί εάν τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό.

photoshop

Υπάρχουν επίσης δύο “μυστικές” λειτουργίες οθόνης που κρύβουν ορισμένα τμήματα του interface, όπως το αριστερό και το δεξί πλαίσιο και τη γραμμή επιλογών στην κορυφή. Θα πρέπει να τα ενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εντολές πληκτρολογίου.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξετε την προεπιλεγμένη λειτουργία προεπιλεγμένης οθόνης. Η μόνη επιλογή είναι να αλλάξετε χειροκίνητα τα screen modes μόλις ανοίξετε ένα νέο ή υπάρχον έγγραφο.

Εναλλαγή των Screen Modes στο Photoshop

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα μεταξύ διαφορετικών screen modes στο Photοshop.

Για να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή μενού, ξεκινήστε ανοίγοντας ένα νέο ή υπάρχον αρχείο στο Photoshop και επιλέγοντας View > Screen Mode και, στη συνέχεια, κάντε κλικ σε μία από τις εναλλακτικές λειτουργίες οθόνης για να αλλάξετε το interface layout σας.

photoshop

Μπορείτε επίσης να κάνετε switch μεταξύ των screen modes χρησιμοποιώντας το εικονίδιο “Screen Mode” στο κάτω μέρος της γραμμής εργαλείων του Photοshop, η οποία είναι συνήθως ορατή στα αριστερά. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για περιστροφή μεταξύ τους ή κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες επιλογές για switch στη συγκεκριμένη λειτουργία.

Δείτε επίσης: Adobe Photoshop 22.3 update: Φέρνει την υποστήριξη για Apple Silicon

photoshop

Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο “f” στο πληκτρολόγιό σας για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών screen modes. Εάν χρησιμοποιείτε την προεπιλεγμένη λειτουργία οθόνης, μπορείτε επίσης να αποκρύψετε γρήγορα όλα τα εμφανιζόμενα πλαίσια αριστερά και δεξιά πατώντας τα πλήκτρα Shift + Tab.

Για να αποκρύψετε τα πλαίσια και την επάνω γραμμή επιλογών, θα πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο “Tab”.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS