ΑρχικήinetFacebook: Σοβαροί περιορισμοί σε ομάδες που παραβιάζουν κανόνες του

Facebook: Σοβαροί περιορισμοί σε ομάδες που παραβιάζουν κανόνες του

Το Facebook δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αλλάξει τον τρόπο που προτείνει ομάδες (groups) και θα περιορίσει τη δημοτικότητα όσων παραβιάζουν τους κανόνες του. Αυτή η αλλαγή γίνεται στα πλαίσια μιας συνεχούς προσπάθειας της πλατφόρμας να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση και το επιβλαβές περιεχόμενο.

Δείτε επίσης: Facebook: Απαγορεύει την παραπληροφόρηση για όλα τα εμβόλια

Facebook ομάδες

Γνωρίζουμε ότι έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη όταν ενισχύουμε ή προτείνουμε περιεχόμενο“, ανέφερε ο Tom Alison, στέλεχος του Facebook. “Ωστόσο, καθώς οι συμπεριφορές αλλάζουν στην πλατφόρμα μας, αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα“.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, το Facebook θα εμφανίζει ομάδες που παραβιάζουν τους κανόνες του, πολύ πιο χαμηλά στη γραμμή των προτεινόμενων, ώστε να μην μπορούν να τις δουν εύκολα οι χρήστες (εκτός κι αν ψάξουν πολύ). Όσους περισσότερους κανόνες παραβιάζουν οι ομάδες, τόσο το χειρότερο, καθώς θα αυξάνονται οι περιορισμοί, ενώ μπορούν να αφαιρεθούν και τελείως από την πλατφόρμα.

Το Facebook λέει, επίσης, ότι θα ενημερώνει τα υποψήφια μέλη για την παραβίαση των κανόνων. Οι χρήστες που θέλουν να γίνουν μέλος ενός group, θα βλέπουν ένα pop-up μήνυμα, το οποίο θα τους προειδοποιεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα “επιτρέπει αναρτήσεις που παραβιάζουν τα Community Standards” και θα προτείνει στους χρήστες να ελέγξουν καλά την ομάδα πριν εγγραφούν. Όσον αφορά στα υπάρχοντα μέλη της ομάδας, δεν θα τους δίνει προτεραιότητα στο news feed.

Επιπλέον, θα απαιτήσει από τους διαχειριστές και τους συντονιστές των εν λόγω groups να εφαρμόσουν πιο αυστηρές πολιτικές στις κοινότητές τους, ελέγχοντας όλες τις αναρτήσεις πριν από τη δημοσίευση. Αυτό θα ισχύει και για νέες ομάδες που αποτελούνται από χρήστες που συμμετείχαν σε groups που παραβίαζαν κανόνες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε νέα ομάδα που σχηματίζεται (στη θέση μιας άλλης) για να αποφύγει την καταστολή, θα υπόκειται αμέσως σε περιορισμούς.

Facebook groups

Τέλος, εάν ένας διαχειριστής ή συντονιστής εγκρίνει επανειλημμένα ακατάλληλο περιεχόμενο, η ομάδα θα αφαιρεθεί από την πλατφόρμα του Facebook, ενώ αν ένα μέλος της ομάδας παραβιάζει επανειλημμένα τους κανόνες, θα μπλοκάρεται. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να κάνει καμιά ανάρτηση ή σχόλιο σε οποιαδήποτε ομάδα, ενώ επίσης δεν θα μπορεί να δημιουργήσει καινούριο group.

Το Facebook προσπαθεί εδώ και καιρό να αντιμετωπίσει το ακατάλληλο περιεχόμενο. Τον Ιανουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα θα σταματούσε να προτείνει “πολιτικές” ομάδες, μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Δείτε περισσότερα: Facebook: Σταματάει να προτείνει πολιτικές ομάδες

Επίσης, το 2020, δήλωσε ότι θα σταματούσε να προτείνει ομάδες “υγείας” και θα απαγόρευε groups που σχετίζονταν με τις θεωρίες Qanon.

Δείτε περισσότερα: QAnon: Το Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις που το υποστηρίζουν

Για χρόνια, το Facebook ήταν αντιμέτωπο με κριτικές σχετικά με τον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί για να προτείνει ομάδες και χρήστες. Πολλοί υποστήριζαν ότι το Facebook προτείνει groups που προωθούν ρατσισμό, θεωρίες συνωμοσίας και παραπληροφόρηση. Μια εσωτερική έκθεση της Wall Street Journal το 2016 έδειξε ότι η πλειοψηφία των χρηστών που εντάχθηκαν σε εξτρεμιστικές ομάδες, το έκαναν επειδή είχαν προταθεί από το Facebook.

Καθώς τα groups αποτελούν βασικό feature του Facebook, η πλατφόρμα υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει μια ολιστική προσέγγιση. “Αντ’ αυτού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες ομάδες και μέλη που παραβιάζουν τους κανόνες μας, πρέπει να έχουν μειωμένα προνόμια, και αυτές οι συνέπειες θα γίνονται πιο σοβαρές εάν η συμπεριφορά τους συνεχιστεί – μέχρι να τις αφαιρέσουμε εντελώς“.

 Ο Alison είπε ότι οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ παγκοσμίως τους επόμενους μήνες.

Πηγή: NBC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS