ΑρχικήinetMercedes: Νέο ηλεκτρικό όχημα με μεγαλύτερη μπαταρία από της Tesla

Mercedes: Νέο ηλεκτρικό όχημα με μεγαλύτερη μπαταρία από της Tesla

Η Mercedes Benz πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο αναμένεται να είναι πρωτοπόρο στην εμβέλεια μπαταρίας, ακολουθώντας τη δέσμευσή της να γίνει πιο ανταγωνιστική στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων πολυτελείας με κορυφαία τεχνολογία.

Mercedes ηλεκτρικό

Το ντεμπούτο του EQS θα γίνει στις 15 Απριλίου και θα αποτελεί το πρώτο μοντέλο Mercedes που βασίζεται στον ηλεκτρισμό. Θα αποτελέσει ορόσημο για τη γερμανική εταιρεία, η οποία έχει επικριθεί για το ότι χρειάστηκε πολύ χρόνο για να ενσωματώσει τα EV στα μοντέλα της. Τον επόμενο χρόνο, η Mercedes θα κατασκευάσει οκτώ πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δήλωσε ο επικεφαλής Markus Schaefer σε συνέντευξή του.

Δείτε επίσης: Το εργοστάσιο της Ola Electric θα παράγει ένα EV κάθε 2 δευτερόλεπτα

«Ενισχύσαμε την ευελιξία όλων των εργοστασίων παγκοσμίως ώστε να μπορούμε να παράγουμε υβριδικά, πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οχήματα παντού, ανάλογα με τη ζήτηση των πελατών και τις μεμονωμένες εξελίξεις της αγοράς», δήλωσε ο Schaefer. «Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να τα προετοιμάσουμε όλα αυτά, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το κάνουμε.»

Με εμβέλεια που ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα, η Mercedes αναμένει ότι το EQS θα επιτύχει στις εργαστηριακές δοκιμές και πιστεύει ότι θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τον μέχρι τώρα ηγέτη στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc. Η Volkswagen AG ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα σχέδια για να γίνει ο νέος παγκόσμιος ηγέτης πωλήσεων το αργότερο μέχρι το 2025, ενώ η BMW AG προβλέπει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αντιπροσωπεύουν περίπου τις μισές παραδόσεις έως το τέλος της δεκαετίας.

Δείτε ακόμα: Ο CEO της Volkswagen λέει ότι δεν φοβάται ένα πιθανό “Apple Car”

Mercedes ηλεκτρικό

Η Mercedes βρίσκεται στη μέση μιας θεμελιώδους αναθεώρησης που θα περιλαμβάνει μια οδυνηρή αναδιάρθρωση κινητήρα καύσης, από τον οποίο εξαρτάται ο κατασκευαστής εδώ κι έναν αιώνα.

«Ο ρυθμός του μετασχηματισμού της βιομηχανίας μας κρατά απασχολημένους φυσικά, αλλά αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς είναι ότι εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας στα εργοστάσιά μας και στα προϊόντα μας», δήλωσε ο Schaefer. Η εταιρεία θα πλαισιώσει τα συμπαγή EQA και EQB με τα μεγαλύτερα EQS και EQE φέτος και θα κάνει εκδόσεις SUV των δύο τελευταίων μοντέλων στο εργοστάσιό της στις ΗΠΑ στην Αλαμπάμα.

Η εμβέλεια της μπαταρίας του Mercedes EQS θα ξεπερνάει τα 700 χιλιόμετρα που έχει παρουσιάσει η Tesla για την έκδοση Long Range του Μοντέλου S της.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck update: Ο Elon Musk δίνει ένα στοιχείο για το σχεδιασμό

Η Mercedes ωστόσο μπορεί να μην έχει το προβάδισμα για πολύ. Η Startup Lucid Motors Inc. δήλωσε ότι θα πουλήσει μια έκδοση του οχήματός της που προσφέρει εμβέλεια 832 χιλιομέτρων και η Tesla εκτιμά ότι το μοντέλο S Plaid + που προγραμματίστηκε για τα τέλη του τρέχοντος έτους θα φτάσει τα 836 χιλιόμετρα.

Ο Schaefer είπε ότι η Mercedes θα είναι σε θέση να αυξήσει την παραγωγή οποιουδήποτε είδους οχήματος.

Η Mercedes θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη ζήτηση εάν οι καταναλωτές προτιμήσουν τα EV πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, δήλωσε ο Schaefer. Η εταιρεία έχει προβλέψει ότι οι μισές παραδόσεις της θα είναι υβριδικά plug-in και πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS