ΑρχικήHow ToΠώς να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες γραμματοσειρές σε Mac

Πώς να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες γραμματοσειρές σε Mac

Εάν έχετε κολλήσει με έναν Mac όπου οι γραμματοσειρές δεν λειτουργούν σωστά, είναι εύκολο να τις επαναφέρετε στην προεπιλεγμένη τους κατάσταση χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη εφαρμογή Font Book του macOS. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Τι κάνει η αποκατάσταση γραμματοσειρών;

Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η απεγκατάσταση γραμματοσειρών συστήματος σε Mac, η επαναφορά γραμματοσειρών δεν εγκαθιστά τίποτα, όπως θα περίμενε κανείς. Αντίθετα, απεγκαθιστά όλες τις “μη τυπικές” γραμματοσειρές που έχετε εγκαταστήσει στο σύστημά σας. Ως “μη τυπική”, η Apple αναφέρει οποιαδήποτε γραμματοσειρά που δεν αποστέλλεται με macOS από προεπιλογή.

Δείτε επίσης: Οι συσκευές Mac χτυπήθηκαν πέρυσι με malware περισσότερο από ποτέ

Μόλις απεγκατασταθούν από την εφαρμογή Font Book, θα βρείτε τις μη τυπικές γραμματοσειρές που βρίσκονται είτε στο /Library/Fonts (Removed) ή στο ~/Library/Fonts (Removed).

Δείτε επίσης: Πως να κάνετε το Mac σας να ανακοινώνει την ώρα

Πώς να επαναφέρετε τις τυπικές γραμματοσειρές σε Mac

Είναι εύκολο να επαναφέρετε τις γραμματοσειρές του Mac σας στην προεπιλεγμένη τους κατάσταση. Αρχικά, ανοίξτε το ΒFont Book, μια εφαρμογή ειδικού βοηθητικού προγράμματος που βρίσκεται συνήθως στο ~\Applications\Other. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, πατήστε Command + Space, πληκτρολογήστε “Font Book” και, στη συνέχεια, πατήστε Return.

Όταν ανοίξει το Font Book, κάντε κλικ στο μενού “File” στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε “Restore Standard Fonts” από το μενού που εμφανίζεται.

Mac

Στη συνέχεια, θα δείτε μια προειδοποίηση που θα εξηγεί ότι τίποτα δεν θα διαγραφεί, αλλά ότι οι μη τυπικές γραμματοσειρές σας θα μετακινηθούν σε νέο φάκελο. Κάντε κλικ στην επιλογή “Proceed”.

Δείτε επίσης: Mac: Πως να προσαρμόσετε τους ήχους ειδοποίησης

Mac

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, πατήστε “OK”. Οι γραμματοσειρές σας έχουν επαναφερθεί στην τυπική, εργοστασιακή προεπιλεγμένη κατάσταση. Μπορείτε να βρείτε τις γραμματοσειρές που έχουν αφαιρεθεί είτε στο /Library/Fonts (Removed) ή στο ~/Library/Fonts (Removed).

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS