ΑρχικήUpdatesΗ Google κυκλοφόρησε τον Chrome 90 με HTTPS από προεπιλογή

Η Google κυκλοφόρησε τον Chrome 90 με HTTPS από προεπιλογή

Η Google μόλις κυκλοφόρησε τον Chrome 90, φέρνοντας μια ενημέρωση απορρήτου που προσθέτει αυτόματα το HTTPS σε μια διεύθυνση URL.

Chrome 90

Οι μηχανικοί του Chrome επισήμαναν τη λειτουργία HTTPS τον Φεβρουάριο και η Google τη δοκιμάζει στα previews του Chrome 90 στα κανάλια Canary και Beta. Επιπλέον, ο Chrome 90 αποκλείει λήψεις από πηγές HTTP εάν το URL της σελίδας είναι HTTPS.

Δείτε επίσης: Ο Google Chrome αποκλείει τη θύρα 10080 για να σταματήσει τις επιθέσεις NAT Slipstreaming

Η Google εξήγησε σε μια ανάρτηση τον περασμένο μήνα ότι η προεπιλογή HTTPS θα βοηθήσει όταν οι χρήστες πληκτρολογούν “example.com” αντί για “https://example.com”. Ο Chrome χρησιμοποιούσε προηγουμένως το http:// ως το προεπιλεγμένο πρωτόκολλο, αλλά τώρα είναι προεπιλεγμένο στο https://.

Θα πρέπει επίσης να επιταχύνει τα page loads, καθώς ο Chrome συνδέεται απευθείας στο endpoint HTTPS χωρίς να χρειάζεται να ανακατευθυνθεί από http:// σε https://.

Δείτε επίσης: Chrome: Πώς μπορείτε να μάθετε εάν σας παρακολουθεί το Google FLoC

Ο Chrome 90 φέρνει επίσης τα πρώτα στοιχεία ελέγχου «ενεργοποίησης/απενεργοποίησης» για το Privacy Sandbox της Google, το οποίο περιλαμβάνει ως μέρος του σχεδιασμού του την αμφιλεγόμενη αντικατάσταση αναγνωριστικού FLoC της Google για cookies τρίτων που έχουν απενεργοποιήσει τα ανταγωνιστικά προγράμματα περιήγησης Brave και Vivaldi.

Εκτός από αυτές τις ενημερώσεις, ο Chrome 90 περιλαμβάνει 37 διορθώσεις ασφαλείας. Εξωτερικοί ερευνητές ανέφεραν έξι ζητήματα υψηλής σοβαρότητας, 10 ελαττώματα μέσης σοβαρότητας και τρία ελαττώματα χαμηλής σοβαρότητας.

Δείτε επίσης: Πως να ενεργοποιήσετε το “Reading List” του Google Chrome σε Android

Αυτή η έκδοση του Chrome παρέχεται επίσης με τον κωδικοποιητή AV1 με καλύτερη υποστήριξη για εφαρμογές video-conferencing WebRTC, όπως το Duo, το Meet και το Webex. Η Google σημειώνει ότι το AV1 προσφέρει καλύτερες δυνατότητες κοινής χρήσης οθόνης από το VP9 και άλλους κωδικοποιητές.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS