ΑρχικήinetWhatsApp: Όσοι δεν δεχτούν τους όρους απορρήτου χάνουν τις δυνατότητες του app

WhatsApp: Όσοι δεν δεχτούν τους όρους απορρήτου χάνουν τις δυνατότητες του app

Το WhatsApp εισήγαγε πρόσφατα νέες πολιτικές απορρήτου για τους χρήστες του, που περιλαμβάνουν νέους όρους οι οποίοι διασφαλίζουν ότι η εφαρμογή θα κοινοποιεί δεδομένα στο Facebook ως προϋπόθεση χρήσης. Αν και αυτό αναβλήθηκε στην αρχή, το WhatsApp θα απενεργοποιήσει ορισμένες λειτουργίες της εφαρμογής, έως ότου οι χρήστες αποδεχτούν τους νέους όρους απορρήτου.

WhatsApp απορρήτου

Δείτε επίσης: Starbucks: Το Facebook ανησυχεί ότι θα διαγράψει την σελίδα του

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι νέες πολιτικές απορρήτου του WhatsApp, το Facebook αποφάσισε να αναβάλει τις αλλαγές σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ των δύο κοινωνικών δικτύων.

Την περασμένη εβδομάδα, η εφαρμογή ανέφερε ακόμη ότι δεν θα διαγράψει ή θα απενεργοποιήσει τον λογαριασμό εκείνων που δεν αποδέχονται τους νέους όρους. Αν και αυτό εξακολουθεί να ισχύει, η εταιρεία δήλωσε τώρα ότι θα περιορίσει κάπως τους χρήστες που δεν αποδέχονται τις νέες πολιτικές απορρήτου.

Δείτε ακόμα: Το Facebook μπλοκάρει τον διαφημιστικό Instagram-λογαριασμό του Signal

Το WhatsApp αυτή την εβδομάδα ενημέρωσε τους χρήστες του μέσω του ιστότοπού του, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές. Ενώ η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι οι λογαριασμοί των χρηστών δεν θα διαγραφούν, το WhatsApp λέει τώρα ότι όσοι αρνούνται τους νέους όρους, θα έχουν «περιορισμένη λειτουργικότητα» στους λογαριασμούς τους.

WhatsApp απορρήτου

Από τις 15 Μαΐου, οι χρήστες θα χάσουν την πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες WhatsApp, έως ότου αποδεχθούν τους νέους όρους. Για παράδειγμα, δε θα έχουν πρόσβαση στη λίστα συνομιλιών. Στη συνέχεια, οι κλήσεις ήχου και βίντεο θα σταματήσουν να λειτουργούν και ο χρήστης δεν θα λαμβάνει πλέον ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα στο WhatsApp.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Η νέα πολιτική απορρήτου θα μπορούσε να είναι παράνομη

Στην ουσία, παρόλο που το WhatsApp λέει ότι δεν θα διαγράψει λογαριασμούς, όσοι δεν συμφωνούν με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία θα κοινοποιεί τα δεδομένα τους, χάνουν την λειτουργικότητα της εφαρμογής αφού δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις βασικές δυνατότητες που προσφέρει.

Από τότε που το WhatsApp ανακοίνωσε αυτές τις αλλαγές, ορισμένοι χρήστες έψαχναν εναλλακτικές λύσεις για την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτές περιλαμβάνουν τις Signal και Telegram, οι οποίες προσφέρουν και οι δύο κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, όπως και το iMessage της Apple.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS