ΑρχικήYoutubeTesla: Mετάβαση στο "Tesla Vision"- Τέλος το ραντάρ σε Model 3 και...

Tesla: Mετάβαση στο “Tesla Vision”- Τέλος το ραντάρ σε Model 3 και Y

Η Tesla ανακοίνωσε επίσημα τη μετάβαση στο “Tesla Vision” και το τέλος του ραντάρ στα Model 3 και Model Y. Ωστόσο, η εταιρεία προειδοποιεί για ορισμένους περιορισμούς στις δυνατότητες του Autopilot στην αρχή.

Tesla Vision

Οι αισθητήρες ραντάρ είναι σχετικά ακριβοί και η επεξεργασία των δεδομένων τους απαιτεί σημαντικό computer power σε ένα όχημα. Η Tesla είχε πει προηγουμένως στους μετόχους ότι πιστεύει ότι “ένα vision-only σύστημα είναι τελικά το μόνο που χρειάζεται για πλήρη αυτονομία“.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Πάνω από 1 εκατομμύριο οι προπαραγγελίες!

Τώρα υπάρχει επίσημη ανακοίνωση γι’ αυτή τη μετάβαση.

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ότι αφαιρεί εντελώς το ραντάρ σε νέα οχήματα Model 3 και Model Y που παράγονται στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα είπε:

Συνεχίζουμε τη μετάβαση στο Tesla Vision, το camera-based Autopilot σύστημά μας. Ξεκινώντας από το Μάιο του 2021, τα Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν για την αγορά της Βόρειας Αμερικής δεν θα είναι πλέον εξοπλισμένα με ραντάρ. Θα είναι τα πρώτα οχήματα της Tesla που βασίζονται σε camera vision και επεξεργασία νευρωνικών δικτύων για την παροχή των Autopilot, Full-Self Driving τεχνολογιών και άλλων χαρακτηριστικών ασφαλείας. Οι πελάτες που έχουν παραγγείλει πριν από τον Μάιο του 2021 και έχουν επιλέξει ένα αυτοκίνητο με Tesla Vision, θα ειδοποιηθούν για την αλλαγή μέσω των Tesla Accounts τους πριν από την παράδοση του οχήματος“.

Tesla Model 3 και Model Y

Η εταιρεία προειδοποίησε ότι η μετάβαση αυτή θα οδηγήσει σε ορισμένους περιορισμούς του Autosteer, μιας δυνατότητας του Autopilot και του Smart Summon, ενός Full Self-Driving package feature.

Δείτε επίσης: Η Tesla κρίνεται ένοχη για ένα update που μείωσε την ταχύτητα φόρτισης

Συγκεκριμένα, το Smart Summon (εάν υπάρχει) και το Emergency Lane Departure Avoidance ενδέχεται να απενεργοποιηθούν κατά την παράδοση.

Φυσικά, η Tesla σκοπεύει να βελτιώσει την τεχνολογία μέσω over-the-air software updates, προκειμένου να αποκαταστήσει αυτές τις δυνατότητες και να τις κάνει ακόμα καλύτερες

Τις επόμενες εβδομάδες, θα αρχίσουμε να επαναφέρουμε αυτές τις δυνατότητες μέσω μιας σειράς over-the-air software ενημερώσεων. Όλες οι άλλες διαθέσιμες Autopilot και Full Self-Driving λειτουργίες θα είναι ενεργές κατά την παράδοση των οχημάτων, ανάλογα με την παραγγελία“.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, θεωρεί ότι η μετάβαση στο “Tesla Vision” χωρίς ραντάρ είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή. Επιμένει ότι θα οδηγήσει σε αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5 έως το τέλος του έτους.

Tesla ραντάρ

Η Tesla επιβεβαίωσε επίσης ότι τα Model S και Model X, καθώς και τα Model 3 και Model Y που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα, θα μεταβούν επίσης στο Tesla Vision. Ωστόσο, δεν έχει δώσει χρονοδιάγραμμα γι’ αυτή τη μετάβαση.

Δείτε επίσης: Η Tesla παράγει το πρώτο megacast για το Model Y στο Gigafactory Texas

Η εταιρεία θεωρεί ότι το camera-based Autopilot σύστημα θα είναι καλύτερο γιατί είναι πιο κοντά στην ανθρώπινη όραση και δεδομένου ότι θα υπάρχουν πολλές κάμερες γύρω από το όχημα, με διαφορετικά οπτικά πεδία, η ορατότητα θα είναι ακόμα πιο ισχυρή.

Πηγή: Electrek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS