ΑρχικήUpdatesΟ Microsoft Edge Canary αποκτά τη νέα δυνατότητα Sharing Hub

Ο Microsoft Edge Canary αποκτά τη νέα δυνατότητα Sharing Hub

Ο Microsoft Edge Canary έχει λάβει μια νέα πειραματική δυνατότητα Sharing Hub που διευκολύνει την κοινή χρήση περιεχομένου με άλλα άτομα.

Microsoft Edge Canary

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Πώς να απενεργοποιήσετε τα online κουπόνια αγορών

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Google πρόσθεσε μια νέα πειραματική δυνατότητα στον Google Chrome Canary που προσθέτει ένα εικονίδιο “paper plane” στη γραμμή διευθύνσεών σας, το οποίο όταν κάνετε κλικ, ανοίγει μια νέα δυνατότητα Sharing Hub.

Αυτή την εβδομάδα, ο χρήστης του Reddit Leopeva64 (μέσω των Windows Central) ανακάλυψε ότι και ο Microsoft Edge Canary έλαβε αυτήν τη δυνατότητα, αλλά χωρίς καμία προσαρμογή της εφαρμογής της Google.

Κατά το άνοιγμα του νέου διαλόγου Sharing Hub, στους χρήστες παρουσιάζονται τέσσερις επιλογές που περιγράφονται παρακάτω:

  • Copy link – Αντιγράφει τη διεύθυνση URL της σελίδας στο πρόχειρο των Windows.
  • QR code – Δημιουργεί έναν κώδικα QR που μπορείτε να σαρώσετε με την κάμερα της συσκευής σας για να ανοίξετε τη σελίδα.
  • Save page as – Σας ζητά να αποθηκεύσετε την ιστοσελίδα ως τοπικό αρχείο HTML.
  • Cast – Χρησιμοποιεί το Chromecast για μετάδοση της σελίδας σε μια συσκευή όπως η τηλεόραση.

Ενώ αυτή η δυνατότητα έχει έρθει στον Microsoft Edge, δεν έχει προσαρμοστεί από την ομάδα της Microsoft για να υποστηρίξει ορισμένες από τις λειτουργίες των Windows.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Έρχεται η δυνατότητα κοινής χρήσης των tabs μεταξύ των συσκευών σας

Για παράδειγμα, ο Microsoft Edge μπορεί ήδη να κοινοποιήσει μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας τα εγγενή στοιχεία ελέγχου κοινής χρήσης των Windows 10 στην περιοχή Settings > Share.

Αυτή η εγγενής δυνατότητα κοινής χρήσης λείπει από το νέο παράθυρο Chromium Sharing Hub. Εάν η Microsoft αποφασίσει να συνεχίσει να αναπτύσσει αυτήν τη λειτουργία, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την επιλογή «Share» του Edge σε αυτό το παράθυρο διαλόγου, καθώς και τη δυνατότητα κοινής χρήσης της ανοιχτής σελίδας με άλλες συσκευές που εκτελούν τον Microsoft Edge.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Προσθήκη αυτόματης επιλογής HTTPS για όλα τα domain

Πώς να ενεργοποιήσετε το νέο διάλογο κοινής χρήσης

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το νέο διάλογο κοινής χρήσης στον Microsoft Edge Canary, μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

1. Εγκαταστήστε το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge Canary. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης θα εγκατασταθεί παράλληλα με τον υπάρχον Microsoft Edge.

2. Πληκτρολογήστε edge://flags στο πρόγραμμα περιήγησής σας και πατήστε enter στο πληκτρολόγιό σας.

3. Αναζητήστε το “Desktop Sharing Hub in Omnibox” και ενεργοποιήστε το, όπως φαίνεται παρακάτω.

Microsoft Edge Canary

4. Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης όταν σας ζητηθεί.

Μόλις γίνει επανεκκίνηση του Microsoft Edge, θα δείτε το νέο παράθυρο διαλόγου κοινής χρήσης στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS