ΑρχικήinetΚράτη-Μέλη της ΕΕ: App θα δίνει πρόσβαση στις online υπηρεσίες με ένα...

Κράτη-Μέλη της ΕΕ: App θα δίνει πρόσβαση στις online υπηρεσίες με ένα κοινό ID

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι που θα επιτρέπει στους πολίτες της ΕΕ να αποθηκεύουν λεπτομέρειες και κωδικούς πρόσβασης πληρωμών, ανέφερε η Financial Times. Η εφαρμογή θα επιτρέπει στα μέλη και στις 27 χώρες να αποθηκεύουν επίσημα έγγραφα όπως διπλώματα οδήγησης και να έχουν πρόσβαση σε διάφορες ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες με ένα μόνο online ID.

ΕΕ

Δείτε επίσης: Η Apple σκοπεύει να ανοίξει και άλλα καταστήματα στην Ευρώπη

Μέχρι τώρα, μεμονωμένα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν εκδώσει τα δικά τους ψηφιακά αναγνωριστικά, αλλά δεν είναι όλα συμβατά μεταξύ τους. Η πανδημία ανάγκασε τους πάντες να κάνουν όλες τις δουλειές τους διαδικτυακά και ΕΕ θα προωθήσει την ιδέα μιας ταυτότητας σε ολόκληρη την ένωση ως τρόπο ευκολότερης πρόσβασης σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Η OnePlus σχεδιάζει να φέρει τις Android τηλεοράσεις της στην Ευρώπη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρήστες θα μπορούν να ανοίξουν την εφαρμογή μέσω σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ή αμφιβληστροειδούς, αν και οι τελικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Το ψηφιακό πορτοφόλι δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά υποτίθεται ότι θα προσφέρει στους πολίτες μεγαλύτερη ψηφιακή ασφάλεια και ευελιξία. Για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, η ΕΕ θα αποτρέψει τις εταιρείες από τη χρήση οποιωνδήποτε δεδομένων που συλλέγονται από τα αναγνωριστικά για μάρκετινγκ και άλλες εμπορικές δραστηριότητες.

Δείτε επίσης: Bizarro banking trojan: Στοχεύει πελάτες τραπεζών σε Ευρώπη και Αμερική

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το ψηφιακό πορτοφόλι σας για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο μέσω εφαρμογών που θα μπορούσαν να επαληθεύσουν την ταυτότητά σας και να εκδώσουν ένα ηλεκτρονικό κλειδί, ώστε να μπορείτε να απομακρυνθείτε χωρίς να περιμένετε στην ουρά. Η διαδικασία θα είναι «απλή, ασφαλής και θα προστατεύει τους χρήστες στο διαδίκτυο», σύμφωνα με τις πηγές του FT. Η ΕΕ σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το νέο σύστημα σε περίπου ένα χρόνο και φυσικά ανυπομονούμε να δούμε πως ακριβώς θα λειτουργεί.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS