ΑρχικήSecurityΤραπεζικές απάτες: Αύξηση κατά 159% από το τελευταίο τρίμηνο του 2020

Τραπεζικές απάτες: Αύξηση κατά 159% από το τελευταίο τρίμηνο του 2020

Οι απόπειρες τραπεζικής απάτης αυξήθηκαν κατά 159% από τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020 στο πρώτο τρίμηνο του 2021, καθώς οι απατεώνες προσπάθησαν να κρύψουν την επίθεσή τους σε νόμιμη διαδικτυακή δραστηριότητα, σύμφωνα με την Feedzai. Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για τις τραπεζικές απάτες στην έκθεση Financial Crime Report Q2 2021 Edition της εταιρείας περιλαμβάνουν 12 δισεκατομμύρια παγκόσμιες συναλλαγές μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021.

Η συντριπτική πλειοψηφία (93%) των περιπτώσεων τραπεζικής απάτης αυτή την περίοδο ήταν online. Ωστόσο, ενώ οι τηλεφωνικές τραπεζικές συναλλαγές αποτελούσαν λιγότερο από το 1% των συνολικών συναλλαγών, το πρώτο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκαν οι απόπειρες απάτης μέσω αυτού του channel κατά 728%, από το προηγούμενο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης: Είκοσι δύο Αμερικανοί κατηγορούνται για card-skimming απάτη!

Ανάμεσα στις βασικές τακτικές που έχουν χρησιμοποιήσει οι κυβερνοεγκληματίες για να εξαπατήσουν τις τράπεζες και τους πελάτες τους, περιλαμβάνονται η ανάληψη λογαριασμού (42%), ακολουθούμενη από την απάτη νέου λογαριασμού (23%), την πλαστοπροσωπία (21%), τις απάτες αγορών (15%) και το phishing (7%).

Τραπεζικές απάτες
Τραπεζικές απάτες: Αύξηση κατά 159% από το τελευταίο τρίμηνο του 2020

Η ανάληψη λογαριασμού είναι συνήθως το αποτέλεσμα μιας απάτης, στα πλαίσια της οποίας ένας κακόβουλος παράγοντας αποκτά τα online banking log-ins ενός θύματος. Στην περίπτωση της πλαστοπροσωπίας, ένας απατεώνας προσποιείται ότι είναι εξουσιοδοτημένος να έχει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό ενός θύματος, φυσικά εν αγνοία του δευτέρου.

Συνολικά, το card-not-present (CNP) αντιπροσώπευε το 83% του συνόλου των προσπαθειών απάτης παρά το 18% των συναλλαγών με κάρτες. Μέρος αυτού μπορεί να οφείλεται στη διάθεση καρτών EMV, γεγονός που έχει καταστήσει δυσκολότερη την in-person απάτη με την χρήση κλωνοποιημένων καρτών.

Δείτε ακόμη: Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ υπόπτους για απάτες smishing!

Αυτό μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνο για τη διανομή POS malware που έχουν σχεδιαστεί για την κλοπή δεδομένων καρτών, καθώς αυτές εισάγονται από πελάτες σε καταστήματα. Αυτό ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ΗΠΑ.

Τραπεζικές απάτες
Τραπεζικές απάτες: Αύξηση κατά 159% από το τελευταίο τρίμηνο του 2020

Η Feedzai συνέδεσε την αύξηση της απάτης με την ευρύτερη αύξηση του όγκου συναλλαγών παγκοσμίως. Η εταιρεία ανέφερε ακόμη ότι ο όγκος συναλλαγών για όλες τις περιοχές είναι τώρα μεγαλύτερος συγκριτικά με πριν την πανδημία.

Πρόταση: E-commerce: Οι απώλειες από απάτες αναμένεται να υπερβούν τα $20 δισ. το 2021

Η έκθεση της εταιρείας επισημαίνει τα ακόλουθα: «Καθώς γίνονται όλο και περισσότεροι εμβολιασμοί, αναμένουμε ότι οι αλλαγές, π.χ. περισσότερα ταξίδια και μια βάση καταναλωτών που μοιάζει περισσότερο με έναν προ-πανδημικό κόσμο, θα αντικατοπτρίζονται στις χώρες. Αλλά αυτό σημαίνει ότι τα ήδη υψηλά επίπεδα απάτης θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Δεν είναι μόνο οι καταναλωτές που θέλουν την ανάκαμψη, αλλά και οι απατεώνες.»

Πηγή πληροφοριών: info-securitymagazine.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS