Αρχικήinet"Apple Car" project: Αποχώρηση τρίτου manager μέσα σε 6 μήνες

“Apple Car” project: Αποχώρηση τρίτου manager μέσα σε 6 μήνες

Ο επικεφαλής της ομάδας ρομποτικής, Dave Scott, αποχώρησε από το “Apple Car” project, σηματοδοτώντας την τρίτη σημαντική αποχώρηση από το συγκεκριμένο project, από τις αρχές του 2021.

Δείτε επίσης: Apple προς υπαλλήλους: Από Σεπτέμβρη θα επιστρέψετε στα γραφεία για τρεις φορές την εβδομάδα

Apple Car

Ο Dave Scott, μέλος του SPG της Apple (Special Projects Group), λέγεται ότι ασχολούνταν με το “Apple Car”. Ωστόσο, έφυγε από την εταιρεία τον Μάιο του 2021 για να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης Hyperfine.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αποχώρηση του Scott είναι ένα πλήγμα για την ομάδα που ασχολείται με το Apple car, καθώς ακολουθεί τις αποχωρήσεις άλλων δύο στελεχών. Τα δύο πρώην στελέχη έφυγαν από την εταιρεία τον Φεβρουάριο.

Η Jaime Waydo ήταν ανώτερη διευθύντρια στην Apple και πιστεύεται ότι ασχολούνταν με τον τομέα της ασφάλειας των αυτοκινήτων. Εργάζεται τώρα στον ίδιο τομέα, ως Chief Technology Officer, στην εταιρεία μεταφορών Cavnue.

Δείτε επίσης: Η Ford προσθέτει την «hands-free» Alexa στα νέα αυτοκίνητα

Από την άλλη, ο Benjamin Lyon είναι τώρα Chief Engineer και Executive Vice President of Engineering στην εταιρεία Astra. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ένα από τα πρώτα μέλη του original “Project Titan” car project στην Apple, αλλά έφυγε τον Φεβρουάριο του 2021.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Bloomberg αναφέρει ότι η αποχώρηση προσωπικού προκαλεί προβλήματα για το “Apple Car”.

Ο Steve Zadesky είχε ασχοληθεί με το car project μέχρι την αναχώρησή του το 2016. Αντικαταστάθηκε από τον πρώην executive της Apple, Bob Mansfield, ο οποίος είχε αποσυρθεί για να εκτελέσει ειδικά έργα για την εταιρεία.

Δεν είναι γνωστό πόσα στελέχη ή επικεφαλής ομάδων υπάρχουν στο “Apple Car” project. Έχει αναφερθεί επανειλημμένα ότι η Apple έχει εκατοντάδες άτομα που εργάζονται σε αυτό.

Λέγεται ότι η Apple εργάζεται στο car project τουλάχιστον από το 2014 και πρόσφατα είχε αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με αυτοκινητοβιομηχανίες για την κατασκευή ενός οχήματος. Είχαν γίνει συζητήσεις με Kia-Hyundai αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Δείτε επίσης: Hyundai & Kia για “Apple Car”: Σταμάτησαν οι συζητήσεις με την Apple

Ορισμένοι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι η Apple θα ανακοινώσει μια συνεργασία με μια αυτοκινητοβιομηχανία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021. Ωστόσο, άλλοι αναμένουν ότι αυτό θα γίνει μεταξύ 2025-2028 ή δεν θα γίνει ποτέ.

Πηγή: AppleInsider

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS