ΑρχικήinetUnited Airlines: Θα αποκτήσει υπερηχητικά αεροσκάφη τύπου Concorde

United Airlines: Θα αποκτήσει υπερηχητικά αεροσκάφη τύπου Concorde

Η United Airlines ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει ένα μικρό στόλο υπερηχητικών επιβατικών αεροσκαφών, που θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στο μισό της κανονικής ώρας.

United Airlines αεροσκάφη

Δείτε επίσης: Η Stratolaunch ολοκληρώνει τη δεύτερη πτήση του μεγαλύτερου αεροπλάνου στον κόσμο

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα αποκτήσει 15 ολοκαίνουργια αεροσκάφη Overture από μια εταιρεία που ονομάζεται Boom Supersonic. Επίσης υπάρχουν σχέδια να αγοράσει 35 ακόμη σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Τα αεροσκάφη δεν έχουν κατασκευαστεί ούτε πιστοποιηθεί ακόμα, αν και η Boom ελπίζει ότι θα είναι έτοιμα για εμπορική χρήση έως το 2029.

Τα νέα αεροσκάφη αναμένεται να ταξιδεύουν με ταχύτητες 1,7 Mach, κάτι που θα τους επέτρεπε να πετάξουν από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε περίπου 3,5 ώρες.

Η Boom λέει ότι τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούν καθαρό άνθρακα και ότι θα πετούν με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα που προέρχονται από οργανική ύλη.

«Το όραμα της Boom για το μέλλον της εμπορικής αεροπορίας, σε συνδυασμό με το πιο ισχυρό δίκτυο της βιομηχανίας στον κόσμο, θα δώσει στους επαγγελματίες αλλά και στους απλούς ταξιδιώτες πρόσβαση σε μια αστρική εμπειρία πτήσης», δήλωσε ο CEO της United, Scott Kirby σε δελτίο τύπου.

Η United Airlines δεν αποκάλυψε την τιμή των νέων αεροσκαφών, αν και ένα στέλεχος είπε στην Associated Press ότι η αεροπορική εταιρεία κατέθεσε ήδη μία προκαταβολή.

Η συμφωνία θα κάνει την United την πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιήσει υπερηχητικές πτήσεις μετά το Concorde, το οποίο πραγματοποιούσε πτήσεις για 25 χρόνια, προτού αποσυρθεί το 2003.

Η British Airways και η Air France χρησιμοποίησαν η καθεμία επτά αεροσκάφη Concorde, αλλά οι πτήσεις ήρθαν αντιμέτωπες με το υψηλό κόστος εισιτηρίων και συντήρησης, καθώς και με τη χαμηλή ζήτηση, αλλά και θέματα ασφάλειας.

Δείτε ακόμα: British Airways: Πάνω από 16.000 πελάτες ζητούν αποζημίωση

United Airlines αεροσκάφη

Το Concorde έπεσε σε ακόμα μεγαλύτερη δυσμένεια το 2000, όταν ένα αεροσκάφος της Air France συγκρούστηκε σε ένα ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της απογείωσης, αφού έπεσε πάνω σε συντρίμμια στον αεροδιάδρομο. Η συντριβή είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο όλων των επιβατών και τεσσάρων ακόμα ατόμων στο έδαφος, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά και αρκετοί άλλοι.

Οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να βρουν πιο πράσινους και οικονομικά αποδοτικούς τρόπους για την κατασκευή υπερηχητικών αεροσκαφών τα τελευταία χρόνια, με στόχο την αναβίωση της υπερηχητικής πτήσης στη σύγχρονη εποχή.

Η United Airlines σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος για υπερατλαντικές πτήσεις, από το Νιου Τζέρσεϋ και το Σαν Φρανσίσκο για αρχή. Είναι απίθανο το αεροσκάφος να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή για πτήσεις εσωτερικού, καθώς πολλές αστικές περιοχές έχουν απαγορεύσει τις υπερηχητικές πτήσεις λόγω του πολύ δυνατού θορύβου.

Δείτε επίσης: Chatty Maps: Δείτε γραφικά τον θόρυβο των δρόμων σε 12 πόλεις

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boom λέει ότι το Overture δεν θα κάνει τόσο θόρυβο όσο το Concorde, γιατί θα κάνει ηχητικές εκρήξεις μόνο πάνω από το νερό, “όταν δεν υπάρχει κανείς να το ακούσει.

Ο Mike Leskinen, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης της United και πρώην αναλυτής αεροδιαστημικής, δήλωσε ότι το αεροσκάφος Boom θα είναι 75% φθηνότερο στη λειτουργία του από το Concorde, χάρη στους εξελιγμένους κινητήρες και τις ελαφρύτερες ατράκτους.

Αυτές οι εξοικονομήσεις θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην United Airlines να προσφέρει τόσο premium όσο και οικονομικές θέσεις, αλλά είπε ότι δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις σχετικά με τη διάταξη της καμπίνας ή τις τιμές των εισιτηρίων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS