ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΟ Jeff Bezos τον Ιούλιο θα ταξιδέψει στο διάστημα μαζί με τον...

Ο Jeff Bezos τον Ιούλιο θα ταξιδέψει στο διάστημα μαζί με τον αδερφό του

Ο Jeff Bezos είπε ότι θα πάει στο διάστημα όταν η εταιρεία του, η Blue Origin, εκτοξεύσει την πρώτη διαστημική αποστολή που θα μεταφέρει επιβάτες, δηλαδή τον επόμενο μήνα.

Bezos

Δείτε επίσης: Amazon: Ο Jeff Bezos αποχωρεί από τη θέση του CEO στις 5 Ιουλίου!

Ο 57χρονος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος σχεδιάζει να ταξιδέψει μαζί με τον αδερφό του, Mark, ανακοίνωσε τα νέα τη Δευτέρα σε μια δημοσίευση του στο Instagram. Η εκτόξευση έχει οριστεί για τις 20 Ιουλίου, περίπου δύο εβδομάδες αφότου σκοπεύει να παραιτηθεί ως διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com Inc.

«Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα», δήλωσε ο Bezos στην ανάρτηση. «Στις 20 Ιουλίου, θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδερφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια, με τον καλύτερο φίλο μου.»

Δείτε επίσης: Jeff Bezos: Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για τους υπαλλήλους μας!

Η Blue Origin είναι μία από τις πολλές εταιρείες διαστημικού τουρισμού υψηλού προφίλ που υποστηρίζονται από έναν πλούσιο επιχειρηματία, μαζί με την Space Exploration Technologies Corp. του Elon Musk και την Virgin Galactic Holdings Inc. που υποστηρίζεται από τον Richard Branson.

Η Blue Origin δημοπρατεί μια θέση στον πύραυλο New Shepard για την πτήση της 20ης Ιουλίου, ένα ταξίδι 11 λεπτών στο διάστημα που θα φτάσει σε υψόμετρο περίπου 100 χιλιομέτρων (62 μίλια). Αυτή η θέση στην πτήση είναι η μόνη διαθέσιμη για αγορά και τα έσοδα θα μεταφερθούν στο ίδρυμα της Blue Origin, το Club for the Future, το οποίο προωθεί την εκπαίδευση μαθηματικών και επιστημών.

Δείτε επίσης: Jeff Bezos: Παίρνει και πάλι την πρωτιά από τον Elon Musk

Η εταιρεία είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι πελάτες θα έχουν μια τετραήμερη εμπειρία, συμπεριλαμβανομένων τριών ημερών προπόνησης στην πόλη Van Horn στο Τέξας. Η Blue Origin έχει χτίσει στην περιοχή πολλά καταλύματα, συμπεριλαμβανομένης μιας καφετέριας.

Ο Bezos σκοπεύει να παραδώσει τα ηνία της Amazon στον Andy Jassy στις 5 Ιουλίου ο οποίος θα αναλάβει την θέση του CEO.

Πηγή πληροφοριών: bloomberg.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS