ΑρχικήSecurityRansomware: Οι περισσότερες εταιρείες δέχονται και δεύτερη επίθεση αν πληρώσουν λύτρα

Ransomware: Οι περισσότερες εταιρείες δέχονται και δεύτερη επίθεση αν πληρώσουν λύτρα

Περίπου το 80% των επιχειρήσεων που πληρώνουν τα λύτρα μίας επίθεσης ransomware, δέχονται και μια δεύτερη επίθεση, με το 46% να πιστεύει ότι αυτή προκλήθηκε από τους ίδιους hackers. Επιπλέον, το 46% είπε ότι τουλάχιστον ορισμένα από τα δεδομένα τους ήταν κατεστραμμένα όταν τα ανέκτησαν από τους εγκληματίες, σύμφωνα με έρευνα του Cybereason που κυκλοφόρησε την Τετάρτη.

ransomware επίθεση

Δείτε επίσης: Διαχειριστής dating app: Πιθανότατα διέρρευσαν 1,7 εκατ. δεδομένα

Διεξήχθη από την Censuswide και περιλάμβανε 1.263 επαγγελματίες ασφαλείας σε επτά αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 100 στη Σιγκαπούρη, καθώς και τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 51% ανέκτησε τα κρυπτογραφημένα συστήματά του χωρίς απώλεια δεδομένων, ενώ το 3% δήλωσε ότι δεν ανέκτησε την πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα δεδομένα. Η έκθεση αποκάλυψε ότι ένας συγκεκριμένος οργανισμός, ανέφερε ότι κατέβαλε ένα ποσό ransomware που αντιστοιχούσε σε εκατομμύρια δολάρια και δέχτηκε μια δεύτερη επίθεση από τους ίδιους επιτιθέμενους μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 81% των συμμετεχόντων, ανησυχούσε ιδιαίτερα για τους κινδύνους που ενέχουν τέτοιες επιθέσεις, με το 73% να δηλώνει ότι είχαν πολιτικές ή σχέδια για τη διαχείριση συγκεκριμένων επιθέσεων ransomware.

Δείτε ακόμα: ΝΑΤΟ: Οι αλλεπάλληλες κυβερνοεπιθέσεις ισούνται με ένοπλες επιθέσεις

Οι επιθέσεις Ransomware αναμένεται να κοστίσουν 265 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέχρι το 2031, με μία επίθεση να επηρεάζει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές κάθε λίγα δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Cybersecurity Ventures. Φέτος, αυτές οι επιθέσεις εκτιμήθηκαν ότι κοστίζουν 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 57 φορές από το 2015.

ransomware επίθεση

Η Check Point Research αποκάλυψε επίσης, ότι ο μέσος αριθμός επιθέσεων ransomware παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 20% τους τελευταίους δύο μήνες, 41% τους τελευταίους έξι μήνες και 93% τον προηγούμενο χρόνο.

Η Λατινική Αμερική και η Ευρώπη σημείωσαν τις υψηλότερες αυξήσεις στις επιθέσεις ransomware από τις αρχές του 2021, σε 62% και 59%, αντίστοιχα.

Μια έρευνα της Veritas τον περασμένο Νοέμβριο αποκάλυψε ότι το 78% των επιχειρήσεων στη Σιγκαπούρη και το 88% στην Αυστραλία είχαν πληρώσει λύτρα εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, αφού έπεσαν θύματα τέτοιων επιθέσεων. Επιπλέον, το 45% στη Σιγκαπούρη χρειάστηκε μεταξύ πέντε και 10 ημερών για να ανακάμψει πλήρως από μια επίθεση ransomware, σε σύγκριση με το 11% στην Ινδία και το 35% στην Κίνα.

Δείτε επίσης: Ευρώπη: Διπλασιάστηκαν οι σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις το 2020

Οι ερευνητές Cybersecurity συνήθως συμβουλεύουν τους οργανισμούς να μην πληρώνουν λύτρα μετά από επιθέσεις ransomware, υποστηρίζοντας ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υιοθετούν μια στρατηγική προστασίας δεδομένων και ανάκτησης.

Το Cybereason ωστόσο, σημείωσε ότι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεν λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά, όταν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ξεκινούν επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού «διπλού εκβιασμού», στις οποίες οι hackers πάνε πέρα ​​από την κρυπτογράφηση δεδομένων, αποκτώντας ευαίσθητα δεδομένα και πνευματική ιδιοκτησία και απειλώντας ότι θα τα διαρρεύσουν στο διαδίκτυο εάν δεν πληρωθούν τα λύτρα που ζητούν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS