ΑρχικήinetCryptocurrency miners αγόρασαν 700.000 GPUs το Q1 του 2021

Cryptocurrency miners αγόρασαν 700.000 GPUs το Q1 του 2021

Cryptocurrency miners αγόρασαν 700.000 GPUs μέσα στο πρώτο τρίμηνο (Q1) του 2021, σύμφωνα με έκθεση της Jon Peddie Research. Από την κυκλοφορία της αρχιτεκτονικής Ampere για τις κάρτες γραφικών (GPUs) τον Σεπτέμβριο του 2020, δημιουργήθηκαν ερωτήματα σχετικά με το πόσο μεγάλο μέρος της έλλειψης καρτών γραφικών προκλήθηκε από τους ημιαγωγούς και πόσο από τη ζήτηση κρυπτονομισμάτων. Αναφορές τους τελευταίους 10 μήνες έχουν επισημάνει διάφορες πρόσθετες αιτίες, όπως χαμηλές αποδόσεις στη Samsung, ελλείψεις στη μνήμη GDDR6 κι ελλείψεις ABF (Ajinomoto Build-up Film). Μία νέα δουλειά από την Jon Peddie Research έρχεται τώρα να συμπληρώσει ορισμένα «κενά» σχετικά με το πόσο τα κρυπτονομίσματα συμβάλλουν σε αυτή την έλλειψη.

Σύμφωνα με την JPR, οι τιμές των εξαρτημάτων για GPUs έχουν αυξηθεί έως και 70%. Στα δεδομένα που απεικονίζονται στον παρακάτω πίνακα, δεν περιλαμβάνεται η αγορά laptops. Επιπλέον, το “DT PC w / o WS” σημαίνει “Desktop PC χωρίς workstations “, που σημαίνει ότι τα Quadro και Radeon Pro shipments δεν περιλαμβάνονται εδώ.

Διαβάστε επίσης: Antminer E9: To απόλυτο Ethereum miner ισοδύναμο με 32 GeForce RTX 3080 GPUs

Cryptocurrency miners 700.000 GPUs Q1 2021
Cryptocurrency miners αγόρασαν 700.000 GPUs το Q1 του 2021

Τα attach rates – δηλαδή το ποσοστό των PCs που έχουν μία διακριτή κάρτα γραφικών – έχουν παρουσιάσει πτώση στην αγορά των desktop, με μία αισθητή πτώση να έχει σημειωθεί γύρω στα τέλη του 2020. Ωστόσο, παρόλο που το attach rate των γραφικών έχει μειωθεί για άλλη μία φορά, ο συνολικός αριθμός των AIB (Add-In Boards) που πωλήθηκαν, αυξήθηκε σημαντικά. Με άλλα λόγια, δεν βλέπουμε τεράστια αύξηση της ζήτησης, επειδή οι OEM (Παραγωγοί Πρωτότυπου Εξοπλισμού) όπως η Dell, η HP και η Lenovo, πωλούν ξαφνικά πολλά συστήματα με κάρτες γραφικών προηγμένης τεχνολογίας. Βλέπουμε μία τεράστια αύξηση στα AIB shipments, λόγω της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Η τελευταία φορά που τα AIB shipments είχαν σημειώσει τόσο μεγάλη αύξηση, ήταν το 2017-2018.

Δείτε ακόμη: Σχεδιάζει η Nvidia την ταχύτερη GPU εξόρυξης Cryptocurrency;

Η JPR εκτιμά ότι cryptocurrency miners αγόρασαν 700.000 GPUs μεσαίου και υψηλού επιπέδου μόνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 25% της αγοράς AIB και περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά. Κανένα από αυτά τα έσοδα δεν ρέει στην Nvidia ή την AMD – αλλά συνδέονται με τους channel partners. Επιπλέον, η JPR υπογραμμίζει ότι οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Μογγολία είναι περίπου 4,5 σεντς ανά kW, εξηγώντας πώς αυτές οι εκμεταλλεύσεις παραμένουν κερδοφόρες.

Cryptocurrency miners 700.000 GPUs Q1 2021
Cryptocurrency miners αγόρασαν 700.000 GPUs το Q1 του 2021

Πρόταση: Η Asus στρέφεται στους συμπαγείς RTX 3060 με αυτήν την ογκώδη GPU

Δεν ξέρουμε πόσα «έφαγε» η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στην αγορά κατά το 2ο τρίμηνο του 2021, ωστόσο η κατανάλωση 25% της διαθέσιμης αγοράς είναι περισσότερο από αρκετή για να προκαλέσει έλλειψη προσφοράς. Αυτό θα εξηγούσε επίσης το γιατί οι κατασκευαστές δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν τις ελλείψεις εφοδιασμού που πλήττουν ολόκληρο τον βιομηχανικό κλάδο. Αυτό το γεγονός απλά θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι gamers μπορούν να περιμένουν κάποια ανακούφιση κατά το Q3 – Q4 του έτους, ή αν θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2022.

Πηγή πηλροφοριών: extremetech.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS