ΑρχικήinetΗ Lego παρουσιάζει τα νέα της τουβλάκια από ανακυκλωμένα μπουκάλια

Η Lego παρουσιάζει τα νέα της τουβλάκια από ανακυκλωμένα μπουκάλια

Η Lego Group μόλις έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την κατασκευή παιχνιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά, με τα νέα της τουβλάκια από ανακυκλωμένα μπουκάλια.

Lego τουβλάκια

Δείτε επίσης: Epic Games Store, PS Plus & Xbox Live Gold: Δωρεάν παιχνίδια

Ο στόχος της Lego τον τελευταίο καιρό είναι ένας: να κατασκευάζει όλα τα προϊόντα της από βιώσιμες πηγές έως το 2030. Και τώρα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, με την παρουσίαση των πρωτότυπων τουβλακίων της από ανακυκλωμένο πλαστικό. Φαίνονται σαν φυσιολογικά τουβλάκια Lego, όπως κάθε άλλο, αλλά το περιεχόμενό του είναι ξεχωριστό.

Το νέο πρωτότυπο, το οποίο χρησιμοποιεί πλαστικό PET από ανακυκλωμένα μπουκάλια, είναι το πρώτο τούβλο κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο υλικό που πληροί τις αυστηρές απαιτήσεις ποιότητας και ασφάλειας της εταιρείας“, ανέφερε ο Όμιλος Lego σε δήλωσή του.

Δείτε ακόμα: Xbox Game Pass 2021: Νέα παιχνίδια και όλες οι αναβαθμίσεις

Το ανακυκλωμένο πλαστικό τουβλάκι βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια. Η εταιρεία είπε ότι δοκίμασε πάνω από 250 παραλλαγές στο πλαστικό PET. Το “PET” σημαίνει τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, ένα είδος πλαστικού που χρησιμοποιείται συνήθως σε φιάλες και δοχεία τροφίμων. Η σύνθεση του Lego περιλαμβάνει ενισχυμένα πρόσθετα.

Lego τουβλάκια

Αυτά τα πρωτότυπα τουβλάκια αποτελούν ένα ορόσημο, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμα να κυκλοφορήσουν στο ευρύ κοινό. Η Lego είπε ότι θα χρειαστεί «λίγο χρόνο» πριν εμφανιστούν τα τουβλάκια ως προϊόντα. Τα κομμάτια με δυνατότητα κλικ θα περάσουν τουλάχιστον μια φάση δοκιμών διάρκειας ενός έτους.

Ο Όμιλος Lego έχει ήδη δεσμευτεί να δοκιμάσει ανακυκλώσιμες χάρτινες σακούλες στη θέση των πλαστικών μίας χρήσης, για να αποθηκεύει τα τουβλάκια μέσα σε αυτές. Παράγει επίσης μαλακότερα εξαρτήματα κιτ, όπως δέντρα και φυτά, από πλαστικό που προέρχεται από ζαχαροκάλαμο.

Δείτε επίσης: The Ocean Cleanup: Τα νέα Interceptors απομακρύνουν τα πλαστικά πριν φτάσουν στον ωκεανό

Ενώ τα υλικά μπορεί να είναι καινοτόμα, τα μελλοντικά τουβλάκια Lego που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πλαστικό, δεν θα ξεχωρίζουν από τα ανθεκτικά τουβλάκια παλαιού τύπου. Επομένως ακόμα θα πρέπει να προσέξουμε μην τα πατήσουμε!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS