ΑρχικήUpdatesWindows 11: Η Microsoft πρέπει να αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από...

Windows 11: Η Microsoft πρέπει να αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από Windows 10.5

Η Microsoft θα παρουσιάσει τα Windows 11, το επόμενο σημαντικό λειτουργικό της σύστημα. Ενώ η διαρροή των Windows 11 έδωσε μια γεύση σχετικά με κάποιες από τις αλλαγές στο σχεδιασμό, οι προσδοκίες για το σημερινό event είναι ακόμα μεγαλύτερες. Ένα νέο μενού Έναρξη, στρογγυλεμένες γωνίες και μια γενική αναθεώρηση διεπαφής χρήστη (UI) αναμένονται εδώ και μήνες, αλλά η εταιρεία πρέπει να παρουσιάσει μερικές μεγάλες αλλαγές στα Windows 11, προκειμένου να αποδείξει ότι αυτά είναι κάτι περισσότερο από τα Windows 10.

Πολλά από αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής ήταν ήδη προγραμματισμένα για τα Windows 10X, μια έκδοση των Windows που αρχικά προοριζόταν να διατεθεί με συσκευές διπλής οθόνης. Τα Windows 10X περιλάμβαναν ένα νέο μενού Έναρξη που λειτουργούσε περισσότερο σαν ένα πρόγραμμα εκκίνησης που επικεντρώνεται στο taskbar. Τα Windows 10X παρουσίασαν επίσης πολλές απλοποιήσεις διεπαφής χρήστη και γενικές βελτιώσεις χρηστικότητας των Windows.

Διαβάστε επίσης: Microsoft Windows 11 event: Πώς θα το παρακολουθήσετε και τι θα δείτε

Windows 11 Microsoft
Windows 11: Η Microsoft πρέπει να αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από Windows 10.5

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, η Microsoft επεδίωξε γρήγορα να επαναεπεξεργαστεί τα Windows 10X για laptops, ώστε να προσφέρει μια απλοποιημένη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για συσκευές που ξαφνικά είχαν μεγάλη ζήτηση κατά την απομακρυσμένη εργασία και την τηλεκπαίδευση. Ωστόσο, η προσπάθεια των Windows 10X να απλοποιήσουν τα Windows και το μοντέλο εφαρμογής της εταιρείας δεν απέφερε καρπούς. Σύμφωνα με αναφορές, ο τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να επιτύχει αποδεκτά επίπεδα συμβατότητας εφαρμογών με το 10Χ τα τελευταία χρόνια, αφού σχεδίαζε αρχικά να εκτελεί κάθε εφαρμογή σε ένα ειδικό κοντέινερ για τη βελτίωση της ασφάλειας και της απόδοσης των συσκευών που εκτελούν το νέο λειτουργικό σύστημα.

Τα κοντέινερ θα ήταν μια σημαντική αλλαγή στα Windows, ειδικά για προγραμματιστές, ενώ δεν υπάρχει ένδειξη στη διαρροή των Windows 11 ότι η Microsoft σχεδιάζει να εφαρμόσει κοντέινερ, τουλάχιστον όχι σύντομα. Αντ‘ αυτού, τα Windows 11 φαίνεται να υιοθετούν τις περισσότερες από τις αλλαγές διεπαφής χρήστη που αποτελούσαν μέρος των Windows 10X. Η διαρροή των Windows 11 δείχνει επίσης μερικές αλλαγές στο multitasking, βελτιωμένη υποστήριξη για πολλές οθόνες και μερικές πιθανές βελτιώσεις απόδοσης – ειδικά για το PC gaming.

Η πιο σημαντική αλλαγή που θα έρθει με τα Windows 11, θα μπορούσε να είναι η προσέγγιση της Microsoft στις εφαρμογές που επιτρέπει στο Windows Store. Στη διαρροή των Windows 11 δεν περιλαμβάνεται το νέο store, ωστόσο η Microsoft έχει την πρόθεση να ανοίξει το store της σε κάθε Windows app. Αυτό σημαίνει ότι το Chrome, το Adobe Creative Suite και πολλές άλλες εφαρμογές που δεν είναι στο Windows Store, θα είναι ξαφνικά διαθέσιμες.

Αυτό που είναι ίσως ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η Microsoft επιτρέπει στους προγραμματιστές να παρακάμψουν το σύστημα πληρωμών της για store apps. Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να μειώσουν τα έσοδα για in-app αγορές, εάν επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους συστήματα πληρωμών. Αυτή θα ήταν μια μεγάλη αλλαγή που θα ασκούσε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο App Store της Apple, αφού η Microsoft βοήθησε την Epic Games να υποστηρίξει ότι τα iPhones είναι, όπως και οι υπολογιστές, συσκευές γενικής χρήσης.

Windows 11 Microsoft
Windows 11: Η Microsoft πρέπει να αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από Windows 10.5

Δείτε επίσης: Windows 11 wallpapers: Διαθέσιμα τώρα για download

Πέρα από το store, το κοινό ελπίζει ότι η Microsoft θα διαφοροποιήσει τα Windows 11 από τα Windows 10, εστιάζοντας στους καθημερινούς χρήστες του λειτουργικού συστήματος. Η παραγωγικότητα είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού, καθώς καθιστά τα Windows ευκολότερα και πιο αξιόπιστα για τα εκατομμύρια ανθρώπων που το χρησιμοποιούν καθημερινά για να μελετήσουν και να εργαστούν.

Στη διαρροή των Windows 11 υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ενδέχεται να έρθουν και κάποιες multitasking βελτιώσεις. Εμφανίζεται ένας νέος έλεγχος στα κουμπιά μεγιστοποίησης στα Windows 11 που σας επιτρέπει το γρήγορο snap apps στη θέση τους. Ωστόσο, αυτά τα snap features υπάρχουν εδώ και χρόνια στα Windows, οπότε το κοινό αναμένει να δει ακόμη περισσότερες αλλαγές που θα βοηθήσουν τους χρήστες των Windows να βελτιώσουν την καθημερινή ροή εργασίας τους.

Windows 11 Microsoft
Windows 11: Η Microsoft πρέπει να αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από Windows 10.5

Πρόταση: Έντονος θόρυβος στα Windows 10: Η Microsoft διορθώνει το bug

Εκτός από την παραγωγικότητα, τα Windows χρησιμοποιούνται και για PC gaming. Μια μεγαλύτερη προσπάθεια της εταιρείας να κάνει τα Windows 11 καλύτερα για gaming, θα ευχαριστούσε ιδιαίτερα τα εκατομμύρια ανθρώπων που χρησιμοποιούν υπολογιστές αντί για κονσόλες παιχνιδιών.

Το κοινό ευελπιστεί επίσης ότι η Microsoft θα βελτιώσει το Game Mode στα Windows 11. Το μυστηριώδες feature απλά βελτιστοποιεί τον υπολογιστή σας για παιχνίδι, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάνει πολύ λίγα. Όταν «τρέχετε» ένα παιχνίδι με ενεργοποιημένο το Game Mode, αυτό εμποδίζει το Windows Update να εγκαταστήσει drivers ή να προσπαθήσει να κάνει επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας, ενώ μυστηριωδώς βοηθά στη λήψη ενός πιο σταθερού ρυθμού καρέ, ανάλογα με το παιχνίδι και το σύστημά σας.

Αυτό που αναμένει το κοινό είναι η Microsoft να επιφυλάσσει κάποιες εκπλήξεις για τα Windows 11 που να αποδεικνύουν είναι κάτι παραπάνω από Windows 10.5.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Pohackontas
Pohackontashttps://secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS